Tekst en regie: Pieter De Buysser 
Spel:
Sien Eggers en Peter Van den Eede 

David Copperfield en Claudia Shiffer. Een droomkoppel. Prachtige vertoningen al jaren aan een stuk. Maar vanavond stappen ze met u de werkelijke wereld in. Voor uw ogen gaan ze voor echt bloed op de lakens. Nadien zullen ze echt vertrekken naar Soedan om echt te helpen. Helaas zal er na ongeveer een half uur een eend uit de lucht komen gevallen. Ze zal een boodschap bij hebben: ‘Er is een oog. Het oog bestaat niet zonder jullie. Jullie bestaan niet zonder het oog.’

David Copperfield en Claudia Shiffer willen de naakte waarheid, open kaart, gedaan met de schijn: zij stappen de werkelijkheid in. Helpen, doen, bestaan! Nooit meer kunstlicht. Nooit meer bestaanskandidaat tussen de gordijnen. Licht!

Glanzen is het sluitstuk van de theatertrilogie De Kritiek van het Vermogen, waarin Pieter De Buysser historische ontmoetingen schetst tussen twee machteloze zielen. Na de dubbelspelen Stranden en Eekhoornbrood (kunstencentrum BELGIE, 2006), treden in Glanzen twee mediafiguren in dialoog: topmodel Claudia Schiffer (Sien Eggers) en goochelaar David Copperfield (Peter Van den Eede).

‘Even slim als prettig toneel over toneel dat er geen wil zijn. Magic.’ (De Morgen)

Filosoof, theater- en filmmaker Pieter de Buysser schreef en regisseerde voor Lampe o.a. ‘Het Litteken Lip’, ‘Lotus Drive’, ‘Aangesproken, de as en de boter’ en ‘Eekhoornbrood’, spraakmakende stukken die bij hun doortocht in kunstencentrum BELGIE het publiek steeds opnieuw wisten te verrassen.

Actrice Sien Eggers behoort ontegensprekelijk tot de top in Vlaanderen. Ze was eerder te gast in kunstencentrum BELGIE met ‘Aangesproken, de as en de boter’ (2003), de theatersoap ‘Poes Poes Poes’ (2003), ‘Angsten en twijfels en eeuwige liefde’ (2004) en ‘Eekhoornbrood’ (2006). Het grote publiek mocht kennismaken met haar komische talenten in de spraakmakende televisieseries ‘In de Gloria’ en ‘Het Eiland’ (marathonvertoningen kunstencentrum BELGIE 2005).

Peter Van den Eede kennen we uiteraard van zijn bijdragen aan gesmaakte stukken die De Koe de afgelopen jaren in kunstencentrum BELGIE op het podium bracht (De Gebiologeerden, De Nijl is in Caïro aangekomen, Het Jachtgezelschap, De Man Die Zijn Haar Kort Liet knippe, In Den Beginne... Squirrels, Poes Poes Poes... ).


http://www.dekoe.be/
http://www.lampesite.be/


 
 
 

DATUM vr 25 januari

AANVANG: 20u00


INKOM: EUR 7 (leden BELGIE) / EUR 9

RESERVATIE
GEWENST!