PS: er wordt gerookt op de scéne

Beluister HIER interview met radio KLARA
Bekijk HIER reportage van DE RODE LOPER

coll

naar de gelijknamige documentaire

Bewerking: Paul Mennes
Regie: Peter Van den Eede
Met: Sien Eggers, Jan Decorte, Sigrid Vinks en Nico Sturm

In een bewerking van auteur Paul Mennes tackelt Cie De Koe de documentaire Grey Gardens (1976) van Albert en David Maysles. Daarin bewonen twee exentrieke, ‘stijlvolle’ aristocratische vrouwen in smerige omstandigheden een afgezonderd en vervallen landhuis in East Hampton, New York. Peter van den Eede wist voor de regie van Een Gelukkige Verjaardag een topcast te strikken: Sien Eggers is bij het brede publiek bekend van In De Gloria, Van Vlees en Bloed en Het Eiland. Nico Sturm kennen we als vaste waarde bij Cie De Koe en als de jonge Thieu in De Smaak van De Keyser. Verder verheugen we ons in het bijzonder op de terugkeer van de eigenzinnige theatermakers Jan Decorte en Sigrid Vinks op het BELGIE-podium, waar ze in de jaren ‘90 resoluut alle toenmalige theaternormen omver kegelden met stukken als ‘Meneer, de zot en ‘t kind’, ‘Titusandonderonikustmijnkloten’ en ‘Sasja Danse’.

Twintig jaar De Koe, dat moet gevierd worden, zo dacht mede-oprichter Peter Van den Eede. Een betere plaats dan het podium zelf om deze viering luister bij te zetten konden ze niet bedenken. Het is daar immers dat Cie De Koe en haar gasten al jaren weet te ontroeren en te ontregelen, te benevelen en te verlichten, te vermaken en op de proef te stellen met diepgaande filosofische stukken of grote repertoirestukken en bewerkingen van eigen en andermans teksten. Het BELGIE-publiek - ook kunstencentrum BELGIE blaast dit jaar twintig kaarsjes uit - kan voor deze feestelijke gelegenheid tweemaal mee genieten: naast de gloednieuwe productie Een Gelukkige Verjaardag op zaterdag 26 september 2009 herneemt Compagnie de Koe in kunstencentrum BELGIE ook De Koe’s eerste productie De Gebiologeerden op vrijdag 6 november 2009 !

Gezien de grote media- en publieke belangstelling voor deze voorstellingen, raden wij aan om uw zitje te vrijwaren via de onderstaande reservatiecontacten !

www.dekoe.be


 
 
 

DATUM: za 26 sept
AANVANG: 20.00 u.

INKOM:
EUR 7 (leden BELGIE) / EUR 9

RESERVATIE GEWENST: belgie@skynet.be of 011/22.41.61