coll

EENMALIGE VOORSTELLING !

Regie & choreografie: Midoh Ohmura
Dans: Lies Serdons, Natsuko Kono + 5 gastdansers
Productiesteun: kunstencentrum BELGIE en Stad Hasselt


Na de corporele mime- en butohvoorstelling ‘Pro Patria’ (kc BELGIE 2005) combineerde danseres Lies Serdons met het gloednieuwe Shippingorder-collectief op een eigenzinnige manier butohdans met muziek en video in de succesvolle voorstelling ‘Let Me Walk Your! Feet’ (kc BELGIE 2008) .

Voor Hanako -een eenmalige voorstelling die zijn beslag krijgt in de bijzondere setting van het Open Circuit-pand ‘Koloniale Waren’- werkt het Shippingorder-collectief samen met de gerenommeerde Japanse regisseur, acteur, danser en choreograaf ‘Midoh Ohmura’ en met de uit Itami (Japanse zusterstad van Hasselt) afkomstige danseres Natsuko Kono, aangevuld met vijf gastdansers.

Naast de symbolische versteviging van de zusterband tussen Hasselt en Itami toont ‘Hanako’ ons het proces van de groei doorheen het vuil en slijk van de wereld, naar de uiteindelijke ontpopping tot de schoonheid van de bloem, gezuiverd van alle littekens. ‘Hanako’ is een spektakel van menselijke gevoelens: multicultureel, erotisch, intiem maar ook hard of hartverwarmend. Gestuwd door een spontane audiovisuele ontbrandingsmotor, worden lichamelijke en geestelijke grenzen van toeschouwers en spelers verlegd. Hier onstaat werk met schoonheid en ziel, tastbaar en aangrijpend, vanuit een innerlijke bron van verdriet en plezier die ons een harde dan wel louterende spiegel voorhoudt van een regulerende en afwijzende consumptiemaatschappij.

Ultimate sexuality
The marriage of life and death
Reproduction of the life that rotted away
Eroticism that was unlighted by the sun
Newborn
Innocent soul
CHILD OF FLOWER

http://www.myspace.com/shippingorder
http://www.shippingorder-collective.com

 

 
 
 

DATUM: za 1 augustus

LOCATIE: Open Circuit - pand ‘Koloniale Waren’ Koningin Astridlaan 85, Hasselt

AANVANG:
20.00 u.

INKOM:
EUR 7 (leden BELGIE) / EUR 9

RESERVATIE GEWENST: belgie@skynet.be of 011/22.41.61