Spel:
Arnaud Deflem, Els Loix
Tekst: Arnaud Deflem, Els Loix, Sandra Noelmans
Muziek: Joeri Wijnants, Yannnick Wijnants
Coaching: Peet Houwen

‘Mennentitelwaardemensenvanonderstebovenliggen’ gaat over het najagen van dromen en wat je moet opgeven om die dromen te realiseren. We zien twee mensen die zich klaar maken om aan een nieuw leven te beginnen als muzikaal duo op een cruiseschip. Een schone lei, weg uit het kleurloze bestaan. Ze gaan de wereld veroveren, op zoek naar vrijheid en avontuur. Morgenochtend schepen ze in. Hun kostuums zijn gestreken, de muziek en de danspasjes ingeoefend. Alleen de koffers raken niet gepakt. Met het vertrek voor de deur, blijken er steeds meer redenen om aan wal te blijven...

‘Hic Sunt Leones’ is een nieuw theatercollectief van Arnaud Deflem en Els Loix. Ze leerden elkaar kennen als collega’s aan het Stedelijk Conservatorium van Hasselt en stonden samen op de planken in ‘Heuvels van Blauw’ van Dennis Potter, bij theatergezelschap Breuk te Maasmechelen. Vanuit hun voorliefde voor humor en fysiek spel groeide het idee om samen theater te maken. De tekst en scènebeelden zijn van eigen hand. Voor de spelcoaching en dramaturgische ondersteuning doen ze een beroep op Peet Houwen (Regisseur en Docente aan de Toneelacademie Maastricht).  

Els Loix behaalde het diploma van Regisseur aan de Toneelacademie Maastricht. Haar eindregie ‘Le Cocu Magnifique’ van Fernand Crommelynck, was in 2004 te zien in Kunstencentrum BELGIE. Ze speelde en regisseerde bij verschillende gezelschappen waaronder Stichting Educatief Theater (Maastricht), Kreutzfeld Verein (Herentals), Jeugdtheater Kaboekie (Zonhoven), Villa Basta (Houthalen) en Breuk (Maasmechelen). Onlangs stond ze op de planken als een swingende presentatrice met ‘The Rumble Jungle Orchestra’, de jongste bigband van Vlaanderen.

Arnaud Deflem is germanist en cultuurwetenschapper. Hij loopt momenteel school in de Fontys academie voor Drama in Tilburg. Hij speelde in, met en voor gezelschappen als Breuk (Maasmechelen), Het Hasselts Toneel, David Strossberg en KVS (Brussel). Hij regisseerde in 2003 ‘The Libertine’ bij SUSU Theatre Group (Southampton). Verder maakte hij voorstellingen als ‘Boken’ met gitariste Veerle Everaerts, ‘Zo zijn onze manieren’ met Betty Koolen en Mieke Coenegrachts en eerder ‘De kleine Eva uit de kromme Bijlstraat’ met pianist Pieter Smout en Michiel Deflem.


 
 
 

DATA 'Try Outs': vr 4 & za 5 april

AANVANG:
20u00

INKOM: EUR 4 (leden BELGIE) / EUR 6

RESERVATIE GEWENST! via belgie@skynet.be of tel. 011/22 41 61