Van en met: Ivan Vrambout, Nico Boon, Katrien Pierlet en Julia Clever.
Dramaturgie: Bart Capelle
Vormgeving: Olivia Mortier, Ivan Vrambout en Julia Clever (video)
Techniek: Joris Verniest
Productie: Action Malaise
In samenwerking met Buda, STUK, CC Genk en Nieuwpoorttheater. 
Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap


De 21ste-eeuwse mens heeft van de boom der wijsheid geproefd en is met een bittere nasmaak blijven zitten. De vooruitgang draagt diepe littekens van oorlogen, genocides en andere humanitaire rampen. Hyperrationaliteit en de koele wetenschappelijke blik zijn vervallen tot een cynisme dat bijt en verlamt. In Langzaam hondsdol de wereld inschieten gaan Ivan Vrambout, Nico Boon, Katrien Pierlet en Jula Clever op zoek naar de mogelijkheid tot handelen in een wereld die van alle illusie is ontdaan.

Een toevallige ontmoeting in een hotelkamer. Hij, sarcastisch en grootsprakerig. Zij, grillig naïef. Ze zuigen elkaar mee in een spiraal van wanhoop en illusie, hondsheid en zelfverlies. Langzaam hondsdol de wereld inschieten is een voorstelling over cynisme en onschuld, over honden, hotelkamers en de mogelijkheid tot verzet.

"Gisterennacht is mijn lievelingshond gestorven.
Het was nen hele slimme.
Nen Jack Russell.
Hij is in pinnekesdraad gestikt.
Zijn ingewanden lagen in frut vaneen op de vloer."

"Een hond, daar kan ik nog respect voor hebben.
Een beest dat op zijn vier poten blijft,
Dat geen verbeelding heeft
om plannen te maken, een taal te leren, naar vooruitgang te streven.
Dat zijn tanden zet."


Action Malaise brengt theater vertrekkend van eigen tekstmateriaal of bewerkingen, met een voorliefde voor pijnplekken, taboes en ver-van-mijn-bedproblemen die zich eigenlijk recht onder onze neus afspelen. Ambitie. Corruptie. Zwart geld. Meer blauw op straat. Onveiligheid. Brussel. Congo. Exotisme. Taalgrens. Grens tout court --- Op regelmatige tijdstippen kruipen we in de ondergrond, bijten ons vast in een thema, besnuffelen het langs alle kanten om een tijd later weer op te duiken met een nieuw project, waarin ‘vergeten’ vraagstukken nieuw leven wordt ingeblazen of nieuwe ziektes de kop opsteken.

Met zijn afstudeerproject ‘Survival of the Fittest’ (kunstencentrum BELGIE 2001) kaapte Ivan Vrambout tijdens het festival Theater aan Zee 2001 de hoofdprijs weg in de categorie ‘Jong Theaterwerk’. In 2002 werd de opvolger ‘Vive l’Afrique’ (kunstencentrum BELGIE 2002) geselecteerd voor het Theaterfestival van Nederland en Vlaanderen. Sindsdien timmert Action Malaise aan zijn eigen parcours van voorstellingen zoals Hak, ‘t Wild Vlees (kunstencentrum BELGIE 2003), Cowboy Magic, George Total (kunstencentrum BELGIE 2004), Baraque Frituur en Lost Cactus. Daarnaast waren er nog uiteenlopende acties en onderzoeken zoals Bruxsel en Blubber – chaos in de stad Genck. Met ‘Langzaam Hondsdol De Wereld Inschieten’ luidt Ivan Vrambout het theaterluik 2007 van Kunstencentrum BELGIE op gepaste wijze in !

http://www.actionmalaise.be

   
   
 
 
 

DATA: vr 26 januari 2007

AANVANG: 20u00

INKOM: EUR 7(leden BELGIE) / EUR 9
RESERVATIE AANBEVOLEN!