‘Een onderzoek naar de fenomenologie van de plek, ont-trekt de plek aan haar louter ‘plek-zijn’ en werpt de plek op als een fenomeen.’
- In and out of place – Annelies De Smet (Dokter Guislaine)

‘In-Side Part III’ is een zoektocht naar het karakter en de mogelijke identiteit van een plek via choreografie (beweging). Danseres Ciska Vanhoyland neemt je mee op een zoektocht naar het niet voor de hand liggende, naar het geheel en het detail, naar het verborgene naast het onzichtbare, naar het rommelschuifje van een plek, naar de grenzen en de geluiden ervan. Het is een onderzoek van de software van de architectuur.

In tegenstelling tot ‘In-Sides Part II’ (kunstencentrum BELGIE, juni 2007) waar de beperkte ruimte als inspiratie werd gebruikt (met als uitgangspunt de vorm van een doos), wordt nu de beperking opzij geschoven en de volledige ruimte en alles wat daarbij hoort benut. De kijker wordt verzocht tot het observeren van de ‘niet plaatsen’ en de doorgangsruimten. Het is een indirecte bevraging van de relaties tussen publiek en privaat. Het is een gelaagde waarneming van een plek, een begrip van de ruimte als complexe ruimte, tot een blijvende ontmoeting.

Ciska Vanhoyland volgde tussen 2001 en 2005 een dansopleiding bij Fontys Dansacademie in Tilburg. Ze kreeg de smaak te pakken door het volgen van workshops en cursussen in o.a. Kunstencentrum BELGIE. Ze volgde er dans en bewegingsleer van ondermeer Alex Janosh en Irena Andreeva (Teatr Novogo Fronta, CZ), Kosmas Kosmopoulos (Alkyonis) en Pé Vermeersch. Professionele ervaring deed ze op tijdens diverse dansprojecten in Nederland en België. Samen met muzikant Koen Brouwers is ze actief in het dansproject Vaudeville en als zangeres bij de popband Mon-O-Phone.


 
 
 

DATUM: vr 29 februari

AANVANG: 20u00


INKOM:
EUR 3
(leden BELGIE) /
EUR 5
RESERVATIE
GEWENST!