coll
‘Theater, Beestig leuk!’ is een sociaal-artistiek theaterproject voor jongeren tussen 12 en 18 jaar uit de onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers van het Koninklijk Technisch Atheneum 2 Villers Hasselt. Na een succesvolle doorstart in het schooljaar 2007/2008 krijgt het project dit jaar de titel ‘Theater, Beestig Leuk gaat vreemd!’ mee.

Een kijkdoos vol theater -die de jongeren zelf samenstellen- is een eerste introductie aan het medium theater.Via een observatie en waanemingsopdracht in de zoo, worden communicatieve vaardigheden aangescherpt. Op een spontane manier krijgen de jongeren zo een solide basis mee om zich in te leven in de personages van het toneelstuk. Naast het werkproces -dat het versterken van zelfvertouwen en gevoel van eigenwaarde nastreeft via zelfbedachte en geschreven toneelstukjes en rollenspelen- krijgt dit sociaal-artiestiek project nu een doorsteek naar het echte theater.

Een tiental gedreven jongeren die de projectdagen meemaakten, schreven mee aan het theaterstuk, zochten passende en begeleidende muziek en werden voor de uitwerking begeleid door een choreografe. ‘Van Geluk Gesproken’ door ‘Theater, Beestig Leuk Gaat Vreemd!’ is het verrassende resultaat dat wordt gepresenteerd op vr 12 juni in kunstencentrum BELGIE.

Entree, enkel op uitnodiging.


 
 
 

DATUM: vr 12 juni

AANVANG: 20.00 u.

INKOM:
ENKEL OP UITNODIGING

belgie@skynet.be of 011/22.41.61