© Koen broos

 

coll
Van:
Stefaan Van Brabandt, Michaël Vergauwen en Peter Van den Eede
Spel: Sofie Palmers, Stefaan Van Brabandt, Michaël Vergauwen en Marie Vinck

‘Iedere vriendschap is een onopvallend drama, een reeks subtiele verwondingen.’ (EM Cioran)

‘Laat op de avond na een korte wandeling’ is een hartverscheurend portret van de terreur van een vriendschap en van de onmogelijkheid van ware communicatie. Twee beste vrienden na een wandeling: Eric Deruyck en Lieven Tack. Eric is de ‘coming man’ in de wereld van de abstracte beeldende kunst, Lieven een gezaghebbend kunstcriticus.

De vrienden praten. Gecultiveerd, fijngevoelig, zelfbewust.

Ze praten, en houden elkaar bij elk woord scherp in de gaten.

Met niemand kunnen ze zo goed praten als met elkaar.

Op zo’n oprechte, intieme manier. Over de meest persoonlijke en diepzinnige zaken.

Ze praten. Over, tegen en vooral naast elkaar.

Met woorden die vooral veel verbergen.

Maar zolang ze praten, voelen ze zich verbonden.

Met stukken als ‘Salut Les Filles’ (2002), ‘Drop Dead Monkey’ (2003), ‘Quarantaine’ (2004), ‘De Man Die Zijn Haar Kort Liet Knippen’ (2004), MillerNin (2005) en ‘Who’s Afraid Of Virginia Woolf’ (2006) wist Compagnie De Koe het BELGIE-publiek al eerder te ontroeren en te ontregelen, te benevelen of te verlichten, te vermaken en op de proef te stellen. Of het nu diepgaande filosofische stukken zijn of grote repertoirestukken en bewerkingen van eigen teksten, De Koe slaagt er telkens opnieuw in te ‘raken’.

Voor ‘Laat op de avond...’ gaat Stefaan Van Brabandt, die we in 2007 nog met de muzikale talkshow ‘Eindelijk Alleen’ aan het werk zagen in kunstencentrum BELGIE, terug naar de de essentie van de dialoog. Gestuurd door drijvende kracht en De Koe-medeoprichter Peter Van den Eede -momenteel samen met Marie Vinck te bewonderen in de tv-serie ‘De Smaak van De Keyser’- lossen Van Brabandt, Sofie Palmers (SKaGeN), Michaël Vergauwen (Toneelhuis) en Marie Vinck (Monty) als nieuwe lichting theatermakers de verwachtingen ruimschoots in. De toekomst van De Koe is alvast verzekerd. ‘Laat op de avond na een korte wandeling’ is daarvan een eerste, uiterst geslaagde weerslag.

http://www.dekoe.be/

 

 
 
 

DATUM: za 28 maart

AANVANG:
20.00 u.

INKOM:
EUR 7 (leden BELGIE) / EUR 9

RESERVATIE GEWENST: belgie@skynet.be of 011/22.41.61