KING DOM van MANAH DEPAUW

WERD DOOR DE MAAKSTER OM  ARTISTIEKE REDEN UITGESTELD NAAR EEN LATERE DATUM !


DE VOORSTELLING WORDT VERVANGEN DOOR
LA WALLIFORNIE
MANAH DEPAUW & CATHY WEYDERS

Een performance / installatie van: Manah Depauw en Cathy Weyders
Productie: Margarita Production
Met de steun van: STUK, Vooruit, Beursschouwburg, Time's Up & Vlaamse                                   Gemeenschapscommissie

                                                                                                 © Cathy Weyders_Les enfant Bowden


Wallifornië wordt vaak beschreven als een moeilijk bereikbaar land, waar bossen nog welig groeien en het bier thuis spontaan uit de kraantjes vloeit. Talrijk zijn zij die menen dat 'Wallifornië' een naam is, afgeleid van het aards paradijs dat tijdens de overstromingen is vergaan. Prietpraat! 'Wallifornië of Wallifornia' zou meer te maken hebben met de eerste Vlaamse klimaatvluchtelingen.Toen deze laatsten, ontzettend verzwakt door het wassende water dat hun gebied overstroomde, opgevangen werden door de plaatselijke bevolking, doopten ze de streek 'Wallifornia'. 'Walli' voor 'hoog' verwees naar de vele heuveltjes, en 'fornia' van 'furnus', 'oven', naar de warmte van haar inwoners.

Theatermaakster Manah Depauw en beeldend kunstenares Cathy Weyders slaan de handen in elkaar om het publiek in alle veiligheid het ongrijpbare wallifornië te doen bereiken. Tijdens de reis op hun ark van Noach met zijn vele reddingsloepen, laten ze ons 'la Wallifornie' in een nieuw daglicht zien.

Beeldend kunstenares en theatermaakster Manah Depauw zagen we eerder al aan het werk in kc BELGIE met Buelens Paulina (Endless Medication, 2003 en Good Habits, 2005), Ontroerend Goed (Killusion, 2005), met Bernard Van Eeghem (How Do You Like My Landscape?, 2005) en met installaties tijdens het Open Circuit: Femmes-festival in 2005.

Beeldend kunstenares Cathy Weyders (1981) zet in haar werk de menselijke overlevingsdrang tegenover de kracht van de natuur, en dan vooral die van water. Met haar installaties en veelvormige, hybride sculpturen ontwikkelt ze een poëtisch universum waarin het onderscheid tussen territorium en toevluchtsoord wordt opgeheven. Daarbij zet ze ook het menselijk lichaam in als materiaal. Door kleding en architectuur te laten versmelten kan de mens zijn eigen schuilplaats worden. Zelfs op het droge gepresenteerd is haar werk vaak doordrenkt van water, of het nou een patrijspoort bestaande uit duikbrillen is, een sculptuur met regenjassen of een reddingvest van ijs. Zo schept Cathy Weyders een wereld waarin met humor wordt gerefereerd aan de realiteit van een groeiend aantal klimaat-vluchtelingen. In de toekomst hoopt ze ook serieus een brug te slaan, met toegepaste kunst in de vorm van een survival-kit.weblink: www.margaritaproduction.be/nl/project/la-wallifornie

 

Koop tijdig je ticket online (thuis te printen)

 
 
 

DATUM:
vr 22 februari 2013

AANVANG:

20.00u.


INKOM: VVK Ticketmatic: €8 (leden BELGIE)
/ €10
Kassa: € 9 (leden BELGIE) / €11