coll
In een coproductie met Rataplan en Dommelhof met de logistieke ondersteuning kc Vlaams Fruit

met en van Dirk Tuypens, Maarten Goffin, Joost Wynant, Gert Servaes, Rob Van Spauwen, Liesbeth Stas, Koen Thiry, Jan Seurinck, Maarten van damme, Hanne De Wyngaert en Kevin Nicasi.

Philippe en Philippe, twee jonge aspirant-gangsters ontvoeren Phillipe, een ex-gangster, en brengen hem onder in een bungalow in Center Parks. Ze hebben een uitzonderlijke bewondering voor deze beruchte ex-gangster en hopen dat hij hen helpt om hun grote droom te realiseren: het opzetten van een eigen bende. Het draait hen immers enkel om het geweld en verder niets. Ze hopen dat Phillipe hen alles vertelt over zijn grote gangsterdaden, hen op weg helpt en inwijdt in de knepen van het vak. Misschien wil hij zelfs hun mentor zijn, de peetvader van hun bende. Hun bende zal bekend en berucht worden onder de naam ‘Les Philippes’! Maar Phillipe heeft een lange gevangenisstraf uitgezeten. Achter de tralies heeft hij een diploma behaald en sinds zijn vrijlating leidt hij een heel gewoon leventje, ver van al het geweld van weleer...

Het nieuwe theatergezelschap Bleeding Bulls brengt voorstellingen over de onderbuik van de maatschappij. De integere manier waarmee wordt gezocht naar oorzaken en evoluties van verschillende maatschappelijke probleemstellingen werd in de voorstelling Zondaars (kc BELGIE, 2008) al mooi uitgelicht. Met Les Philippes gaat het gezelschap nu op dit elan verder. De schijnwereld van de subtropische zwemparadijzen, de schijnwereld van de media, de constructie van de georganiseerde misdaad en die van zinloos geweld worden op een verrassende manier in vraag gesteld.

Vergeleken met de jonge garde Maarten Goffin (De Queeste, Ontroerend Goed, Le Bjarne Riiss Ensemble...), Joost Wynant (De Laatste Zomer, Rosie... ) en Liesbeth Stas (Opendoek, Linkeroever, Vermist...) is kernlid Dirk Tuypens een beetje de theaterlegende. Hij werkte bij De Tijd, Reizend Volkstheater, Cie De Koe, Zuidelijk Toneel, De Queeste, Huis van Bourgondië... Op televisie-gebied is hij uiteraard ook geen onbekende: Niet voor publicatie, Heterdaad, Stille Waters, Thuis, Witse, Katarakt... staan allen op zijn curriculum. In kunstencentrum BELGIE zagen we hem al aan het werk in in o.a. de Queeste-producties ‘KEAN & Zn’ (2002) en ‘Teheran’ (2004) en uiteraard in ‘Zondaars’ van Bleeding Bulls (2008).

website: Bleeding bulls

DATUM: vr 23 oktober
AANVANG: 20 uur
INKOM: 7 euro (leden BELGIE) / 9 euro
RESERVATIE GEWENST !