Lief #3 is de derde editie van een jaarlijks literair evenement voor iedereen van 12 tot 120 jaar, een initiatief van de Stad Hasselt, Dienst Cultuur in samenwerking met Kunstencentrum BELGIE en het Hasselts Platform Letteren.

SCHRIJVERSWEDSTRIJD
Geïnspireerd op de frivole maar tegelijk bedenkelijke symboliek van Valentijn, belooft deze derde editie van ‘Lief’ opnieuw een bruisende avond te worden. De schrijvende mens ‘letterlijk’ aan het woord laten en een medium zijn voor nieuw literair talent in en buiten Hasselt, zijn de belangrijkste doelstellingen. ‘Lief’ geeft iedereen de kans om zijn schrijfsels te laten beoordelen door een professionele jury, bestaande uit mensen uit het werkveld en een aantal auteurs. Dat kan door de tekst zelf voor te dragen of te laten voordragen... en voor wie zich niet geroepen voelt om in de schijnwerpers te staan is er een ‘lettermuur’ waarop deelnemers en bezoekers hun nieuwste proza en gedichten kunnen presenteren.

POETRY SLAM (hosted by Jee Kast & Mr Critical)

Een andere vaste waarde tijdens het Lief event is de Limburgse Poetry Slam waarbij dichters, mc's en woordkunstenaars verbaal dingen naar de gunst van het publiek. Vier dichters, vier rondes, één publiek, éénwinnaar. Vier slamdichters krijgen per ronde een drietal minuten om hun Poëzie over te dragen. Het publiek bepaalt welke dichter naarde volgende ronde gaat.Er is ook een Open Ronde voor wie zelf op het podium wil klimmen! Overtuig het publiek in drie minuten vande door jouw gebrachte woordkunst. Het publiek bepaalt welkedichter naar de volgende ronde gaat en wie tussen de slamdichters komt te staan. Inschrijven voor de Open Ronde is wel vereist via de Slam Host 'Jee Kast'. Het literaire geweld wordt muzikaal gelardeerd door de immer onvoorspelbare Mr Critical.
Info & inschrijven: jee_kast@yahoo.com
http://www.jkast.be/

JAAP BLONK (NL)
De Nederlandse woordkunstenaar Jaap Blonk brengt in 'denkbeeldig' Nederlands een dadaïstische literaire performance. Blonk is ook geen onbekende in de internationale improvisatie scene. Dit leidde al tot samenwerkingen met o.a. The Ex, Paul Lytton, Mats Gustafsson, Michael Zerang, Fred Lonberg-Holm, e.a. De declamaties, vertellingen en voordrachten van Jaap Blonk zijn nog steeds een van de best bewaarde geheimen van de lage landen. Aan u om te ontdekken!
http://www.jaapblonk.com

MR CRITICAL
Neerpeltenaar Mr. Critical is één van de spilfiguren van de Limburgse Jungle Tactics alliantie. Hij omschrijft zijn stijl graag als cut-n-paste hiphop (lees: hiphop geborduurd met zowat elk muzikaal genre in de wijde omtrek). Critical deelde reeds het podium met goed volk als Kid Koala (Ninja Tune) en Boom Bip (Lex). Op LIEF#3 zal hij met zijn breaks en cuts de harten enkele bpm sneller laten slaan.
http://www.jungletactics.com
http://www.dedkob.com

 
 
 

DATA: za 17 februari

AANVANG: 19u00

INKOM: GRATIS!