IMPACT
door
LIES SERDONS
& PIETER GEENEN


Regie & choreografie: Lies Serdons
Video & geluid: Pieter Geenen
Dans: Sophy Ribrault, Irina Yakousheva, Inés López Carrasco
Dramaturgie: Beatrice Henckaerts
Coaching : Franck Chartier (Peeping Tom)
Met steun van:
STROOM Limburg, Kunstencentrum BELGIE, Cultuurcentrum Hasselt,
                             TAKT Dommelhof, Villa Basta

Het 'tussenmoment' is die korte tijdspanne tussen twee momenten in. Het moment tussen actie en reactie, tussen oorzaak en gevolg. Een moment van het instinct, van emotioneel en fysiek zoeken, alvorens bewust te handelen. In deze voorstelling wordt dit moment uitvergroot, de tijd wordt als het ware uitgerokken. Choreografe Lies Serdons en kunstenaar Pieter Geenen creëren met 'Impact' een gevoel van oneindigheid, een moment van verstilling, van trage evolutie en voortdurende herhaling.

De choreografieën van Lies Serdons wortelen diep in de Butoh-dans. Met 'Impact' verbreedt Serdons haar bewegingsdialect en zoekt ze de grens met de klassieke dans op. De danseressen waarmee ze aan de slag gaat beschikken niet alleen elk over een eigen bewegingstaal, maar hebben ook ieder een kenmerkende lichaamsbouw en een verschilende nationaliteit. Die diversiteit draagt bij tot de gelaagdheid van de voorstelling. In een audiovisueel kader van Pieter Geenen treden de dansers in relatie met beeld en geluid.

liesserdons.wix.com/loes | www.silenceisgolden.be

__________________________________________________________________________


OVER DE MAKERS:

Lies Serdons studeerde dramatische expressie aan het Hasseltse Conservatorium en genoot een audiovisuele opleiding aan het PIKOH Hasselt alvorens ze zich, begeesterd door lichamelijke expressie, stortte op corporele mime en bewegingsleer, respectievelijk op de Trident-School en de Mimestudio. Ze werkte en studeerde bij de butohgrootmeesters Yoshito Ohno en Akaji Maro in Tokio en Berlijn en was te gast in de studio van Kazuo Ohno, grondlegger van de butoh die onlangs op 103-jarige leeftijd overleed. In kunstencentrum BELGIE presenteerde Lies Serdons eerder al de corporele mime en butohvoorstelling 'Pro Patria' (2005) en danste ze in de multimediale voorstelling 'Let Me Walk Your ! Feet' van Dicky Vlayen (2008). Met 'Hanako', in een regie van Midoh Ohmura en Dicky Vlayen, palmde ze in 2009 het Open Circuit Pand 'Koloniale Waren' succesvol in. In 2010 keerde ze terug naar kunstencentrum BELGIE met de theatrale dansperformance 'Dance of Memories' en in 2011 verraste ze samen met danseres/choreografe Sylvie Huysman in een uitdagende duo-performance.

Pieter Geenen volgde na zijn opleiding fotografie aan de Katholieke Hogeschool Limburg het Transmedia postgraduaat programma in Sint-Lukas (Brussel). Daarnaast liep hij stage bij de kunstenaar Wim Catrysse. Zijn werk focust op schijnbaar banale, maar vaak politiek beladen landschappen en ruimtes. Ze zijn wars van elke hang naar analyse of emotie en vinden langzaam een plaats in de verbeelding van wie het in zich opneemt. Deze ervaring zit op het spanningsveld tussen het visuele en het auditieve, het statische en het bewegende. De aandacht verscherpt, de ervaring vertraagt; kijken en luisteren wordt intens, intiem, bevreemdend, reflectief en haast tastbaar. Zijn werk was onder andere te zien op het New York Filmfestival en Rencontres Internationales Paris/Berlin/Madrid, het Internationaal Filmfestival Rotterdam, Videoformes (Clermont-Ferrand), MuHKA_media (Antwerpen) en Courtisane festival (Gent).

__________________________________________________________________________


OVER DE DANSERS
:

De Russische danseres en choreografe Irina Yakousheva studeerde klassiek ballet aan de Balletschool van de Novobirsk Opera en vervolmaakte zich als docente/choreografe klassiek ballet en karakterdans aan de Universiteit van Sint-Petersburg Rusland. Ze werkte ondermeer voor Musichal Sint-Petersburg, Opera en Ballet Novosibirsk Rusland, Deutsche fernseh ballet, Berlijn en doceert klassiek ballet en moderne dans in enkele voorname Vlaamse dansscholen.

De Franse danseres, choreografe en actrice Sophy Ribrault studeerde ballet, hedendaagse dans en moderne jazzdans aan het conservatorium van Bordeaux. Ze danste en choreografeerde voor Opera (De Munt, Nederlandse Opera, Nationale Reis Opera Enschede) en Musical (Dracula, The Rose...), werkt geregeld samen met de Eindhovense Cie UNITED-C en is te zien in diverse dans- en theaterprojecten van regisseurs en choreografen als Darius Popielarski, Michel Yang, Koen Guesquière, Dominique Pollet ...

Inés López Carrasco is een Spaanse danseres, choreografe en docente. Ze haalde haar dansgraduaat aan het Laban Center in Londen, neemt deel aan internationale onderzoeksprogramma's rond beweging (Montpellier, New York, Londen) en maakt eigen werk waarin ze haar dans en bewegingservaring sublimeert. Daarnaast is ze actief als docente hedendaagse dans in het Brusselse waar ze ook resideert.


__________________________________________________________________________


TICKETS:
Koop tijdig je ticket online ! > eenvoudig thuis te printen


vrijdag 16 nov       zaterdag 17 nov


 
 
 


DATA:

vr 16 & za 17 nov 2012

AANVANG:

20.00 u.


INKOM :
Vvk Ticketmatic: EUR 8 (leden BELGIE)
/ EUR 10

Kassa:
EUR 9 (leden BELGIE) / EUR 11