© Erwin de Keyzer

 

 LUC VAN ACKER / EXTREME GENTLEMAN:

Enfant terrible van de (inter)nationale muziekscene Luc Van Acker loodst ons doorheen een gevarieerde soloperformance die ons van melodische minimale elektronica naar extreme noise brengt en weer terug. Doorspekt met expressieve, doorleefde en soulvolle vocalen en gewapend met een revox tape-recorder, enigerlei electronica en een kodak slide-projector zoekt Van Acker een nieuwe confrontatie met zichzelf en het publiek.

Luc Van Acker (kc BELGIE, 1990, 1992, 2003) hield begin de jaren tachtig aan met bands als Front 242, Arbeid Adelt en Shriekback. In 1984 werkte hij samen met Jean Marie Aerts (T.C. Matic) en Blaine L. Reiniger (Tuxedomoon, kc BELGIE 1997, 2003) voor zijn album The Ship dat, mede dankzij Zanna, een duet met Anna Domino, al snel uitgroeit tot een ware cultklassieker. Samen met Richard 23 (Front 242) en Al Jourgensen (Ministry) richt Van Acker het industrial-project Revolting Cocks op waarmee ze vanaf 1988 - in het gezelschap van onder meer Trent Reznor (Nine Inch Nails) en Timothy Leary - de Verenigde Staten rondtouren. Hij bestierde de labels World Domination (Antler/Capitole)(US) en Les enfants terribles (BMG)(B) en deed de voorbije jaren voornamelijk studiowerk in bij Galaxy studios, Louis Studio en Synsound.

Extreme Gentleman is een intimistisch soloconcert voor een beperkt publiek.
Wie zeker wil zijn van een plaatsje raden we aan om tijdig te reserveren.

http://www.myspace.com/extremegentlemanalbum

Van en met: Sylvie Huysman
Lichtontwerp: Laurence Halloy
Productie: kunstencentrum BELGIE

Is bonnie-attempts een geslaagde poging om de zwaartekracht te tarten en kan de opgebouwde spanning tot in het absurde worden vastgehouden? Of is het ambachtelijke trucage die ons in de bevreemdende staat van gewichtloosheid doet geloven?  Huysman alleen weet het en laat pas aan het einde van deze fysieke, rauwe, eerlijke, niets verhullende absurdistische bewegingsthriller zien waartoe al deze pogingen en inspanningen werkelijk dienen.

Danseres, theatermaakster en actrice Sylvie Huysman zoekt in haar werk steeds naar een sterke balans tussen het concrete en het abstracte. Voor haar gloednieuwe soloperformance ‘bonnie-attempts’ gebruikt ze beweging, video, performance en humor om opnieuw deze balans in evenwicht te brengen. Laurence Halloy (The Roberta Dance Company, Joanne Leighton, Mélanie Munt, Antonin De Bemels...) neemt het lichtontwerp voor haar rekening.

Sylvie Huysman studeerde hedendaagse dans aan het Hoger Instituut voor Dans en Danspedagogie Antwerpen (1992-1995), vervolmaakte zich als danser bij P.A.R.T.S. van A.T. de Keersmaeker (1995-1997 ) en zocht specialisatie in de release- en bewegingstechniek bij Trisha Brown in New York (1997, 1998 & 2000). De drang om te creëren bracht haar naar de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK 2003-2005), waar ze de brug maakte tussen dans, theater en performance.

Sinds eind de jaren negentig danste en speelde Huysman in voorstellingen van mensen als Michèle Noiret, Truus Bronkhorst & Marien Jongewaard en Lotte van den Berg (kc BELGIE, 2006). Ze werkte mee aan de Gasthuissessies in Amsterdam met Josse De Pauw (kc BELGIE, 1997, 1999, 2004), Arne Sierens en Union Suspecte (kc BELGIE, 2008), regisseerde onder begeleiding van Sanne Van Rijn (kc BELGIE, 2006) Love Is The Message And The Message Is Love en realiseerde in WPzimmer de solo Dystopie. Ze schreef en regisseerde het theaterstuk Opgedroogde Verhaallijn met Marijke Hofkens, Nathalie Wijnants en Patsy Van der Meeren en nam de dramaturgie voor haar rekening van Itinéraire van Mélanie Munt (Charleroi Danses), i.s.m. Antonin de Bémels (kc BELGIE, 2004 en 2005).

http://www.sylviehuysman.be
http://www.myspace.com/laurencehalloy

 

 

 
 
 

DATUM: vr 11 & za 12 september

AANVANG: bonnie-attempts 20.00 u. // Extreme Gentleman 21.30 u.

INKOM: EUR 7 (leden BELGIE) / EUR 9

RESERVATIE GEWENST: belgie@skynet.be of 011/22 41 61