MOE MAAR OP EN DOLEND
door
ABATTOIR FERME (HERNEMING 2005)
n.a.v. 15 jr Abattoir Ferme & 25 jr Kc BELGIE 

Regie: Stef Lernous
Spel: Tine Van den Wyngaert, Chiel van Berkel, Mieke Laureys
Muziek: Kreng
Decor: licht & techniek: Sven Van Kuijk


                                                                                                       
                                                        

 

Er zijn 10 jaar verstreken sinds de première van Moe maar op en dolend en dat leek Abattoir lang genoeg gewacht om het publiek deze productie te laten inhalen, óf herontdekken. Moe maar op is een kleine maar veel geprezen voorstelling uit 2005 waarin nauwelijk tekst voorkomt en die Abattoir Fermé internationaal op de kaart zette.

In Moe maar op en dolend lijkt de toeschouwer opgesloten in een achterkamertje van het onderbewustzijn, waar logica zoek is en dromen omslaan in duistere nachtmerries. Tegen een achtergrond van geweld, fantasie, dood en verstoorde erotiek doemen vreemde en ijle personages op, gestuurd door de hypnotiserende geluidsmontage van Kreng.


“Wat je op het podium ziet, is geweld en dood in niet-ongevaarlijke vormen. Als dingen waarmee je kan flirten. Als dingen die fascineren, tegen alle regels in. Deze Abattoir Fermé kan uitpakken met enkele overrompelende beelden... esthetisch, origineel en (op allerlei manieren) prikkelend.”

- De Standaard, 2005.

“(Er) wordt nauwelijks een woord gesproken, wat niet betekent dat deze voorstelling zwijgt. Moe maar op en dolend is ‘Twin Peaks’ puur geserveerd en ‘who’s Bob?’ blijft een mysterie. Als de mond vol tanden is, dan bijt het beeld.”

- De Morgen, 2005.


http://www.abattoirferme.be
 


 
 
 

DATUM:
vr 31 okt 2014

AANVANG
20.00 u.

INKOM:
VVK Ticketmatic:
EUR 7 (leden BELGIE)
/ EUR 9
KASSA:
EUR 8 (leden BELGIE) / EUR 10