MONKEY
door  ABATTOIR FERME


met o..a.
- Tine Van den Wyngaert (Het Geslacht De Pauw)
- Matteo Simoni (FC bergman)
- Sung-im Her ( Jan Fabre, NEEDCOMPANY, P.A.R.T.S.)

LOCATIE : Open Circuit - pand 'Koloniale Waren', Koningin Astridlaan 85, Hasselt !


- Regie: Stef Lernous
- Spel: Chiel van Berkel, Tine Van den Wyngaert, Kirsten Pieters + Matteo Simoni (FC    Bergman), Sung-im Her (Jan Fabre, Needcompany...)
- Dramaturgie: Pol Dehert
- Muziek: Kreng
- Productie: Abattoir Fermé i.s.m. Nona, Beursschouwburg,
  RITS, Theater Antigone en La rose des vents Villeneuve d’Ascq.
- Met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.
  INTERREG doet grenzen vervagen.
- Organisatie: Kunstencentrum BELGIE i.s.m. TAKT Dommelhof

Abattoir Fermé’s nieuwste, Monkey, gaat over personages die zich in een uitzichtloze staat van ‘in extremis’ bevinden. Ergens op een lelijke, groteske planeet, zonder mededogen. Net als o.a. Tourniquet en Mythobarbital (kc BELGIE, 2007 en 2008) wordt Monkey opnieuw een productie zonder gesproken tekst. Hypervisueel, barok, filmisch en lyrisch theater, voorzien van een veeg donkere humor.

Het gezelschap vertrok van twee inspiratiebronnen: de 17e eeuwse libertijn John Wilmot én de losgeslagen ‘Bundy Drive Boys’. John Wilmot maakte deel uit van een select clubje viespeuken dat zichzelf The Ballers noemde. Samen dronken en neukten ze zich een weg naar de vergetelheid, in een poging te ontsnappen aan de aristocratische routine. Dezelfde laveloosheid vinden we bij de Bundy Drive Boys, een illuster broederschap uit het Hollywood van de jaren '40, waartoe o.a. Erroll Flynn, W.C. Fields en John Barrymore behoorden. Die heren gingen de geschiedenis in als steracteurs uit Hollywoods Golden Age, maar het waren (vooral) ook notoire drankorgels, die hun verveling verdreven met seks, zuippartijen, kunstvervalsingen en buitensporige fratsen.

Zelfdestructie, theatrale transgressie, onstilbare lusten, misantropische humor,...: de gelijkenissen tussen de zeventiende-eeuwse court wit John Wilmot en het ontspoorde acteursgenootschap van de Bundy Drive Boys zijn opvallend en bleken dankbaar theatermateriaal voor Abattoir Fermé. Verwacht echter vooral géén historische reconstructie !

De spelerskern van Abattoir Fermé, bestaande uit Tine Van den Wyngaert (Het geslacht De Pauw), Kirsten Pieters en Chiel van Berkel wordt voor Monkey uitgebreid met Sung-Im Her (Jan Fabre, NEEDCOMPANY, P.A.R.T.S.) en Matteo Simoni (FC Bergman). Huiscomponist Kreng, die in kunstencentrum BELGIE in het voorjaar van 2011 nog schitterde met het filmisch concert ARCANUM - het sluitstuk van Abattoir Fermé’s INDEX-trilogie - zorgt voor de dreigende soundscapes en pompende beats.

Monkey [****] is, om zijn hypnotische kracht en zijn souvereine stijloefening, de beste productie van Abattoir Fermé sinds het gevierdeTourniquet.’ Wouter Hillaert, De Standaard

Eén van de 10 beste podiumvoorstellingen van 2011.’ Jaaroverzicht, De Standaard

'Subliem belicht achterkamerdecor... Knappe stroom van erotische gruwelbeelden
Knack Focus

 

http://www.abattoirferme.be/Lees het artikel over Monkey uit DE STANDAARD van 05.12.2011 > Klik hier !
Lees het artikel over MATTEO SIMONI in HBVL van 21.03.2012 > Klik hier !

                                                            


 
 
 

DATUM:
za 24 maart 2012

AANVANG:

20.00 u.

INKOM :
vvk Ticketmatic: EUR 8 (leden BELGIE & TAKT-maten) / EUR 10
Kassa: EUR 9 (leden BELGIE & TAKT-maten) / EUR 11

ORGANISATIE Kc BELGIE i.s.m. TAKT Dommelhof