+ concert KRIA BREKKAN (ISL, ex-múm)Van en met: Manah Depauw & Bernard Van Eeghem
Productie: De Bank/Victoria
Spreiding: margarita production

In ‘How do you like my landscape’ herdefiniëren Manah Depauw en Bernard Van Eeghem met een scherpe verbeelding de plaats van het menselijk lichaam - ten prooi aan puritanisme en politieke correctheid - in onze maatschappij. Door middel van kleine manipulaties - onthutsend door hun eenvoud - decontextualiseren Depauw en Van Eeghem het menselijk lichaam en plaatsen het daar waar men het niet verwacht. Het ‘spektakel’ in vier episodes speelt zich af rond een landschap waar de ogenschijnlijke kalmte schrikwekkende beesten verbergt die in staat zijn verlangens wakker te maken die we liever verborgen zouden houden. Het publiek volgt doorheen de vier episodes van vijf tot vijftien minuten lang, een wereld die transformeert en zich ontwikkelt.

De episodes berichten over de volgende evenementen:

• Genesis
• 2000 jaar later : Geboorte van de Mens / Birth of Man
• 2000 jaar later : Het Beest / The Beast
• 4000 jaar later : Apocalyps / Apocalypse

Beeldend kunstenaar en theatermaakster Manah De Pauw zagen we eerder al aan het werk in kunstencentrum BELGIE met Buelens Paulina (Endless Medication, 2003 en Good Habits, 2005), Ontroerend Goed (Killusion, 2005) en met installatiewerk tijdens het Open Circuit: Femmes-festival 2005. Voor How Do You Like My Landscape? werkt ze samen met acteur en beeldend kunstenaar Bernard Van Eeghem die we kennen van zijn werk voor gezelschappen als Dito’Dito, Het Bordes, Braakland/ZheBildung, Tristero, Leporello, Victoria en Dastheater.

‘How do you like my landscape is grappig en verrassend. Nog moeilijker voorspelbaar is de tweede episode, waar een veel intiemer deel van de acteur in het midden van het landschap ligt… omringd door gewapende speelgoed soldaatjes! Het lichaam van een man begraven in onschuldige, rustieke landschappen: het duo Belgische kunstenaars heeft geen gebrek aan lef en fantasie.’ (Ouest France 11/2007)

http://www.margaritaproduction.be

 

 
 
 

DATUM: za 20 december

AANVANG: 20.00 u.

INKOM:
EUR (7 leden BELGIE) / EUR 9

RESERVATIE GEWENST: belgie@skynet.be of 011/22 41 61