Winnaar van de Cultuurprijs Vlaanderen 2007
Discipline: podiumkunsten


>> lees het interview met Tine Van den Wyngaert in Knack Focus (16/1/2008)

Regie: Stef Lernous
Spel: Kirsten Pieters, Tine Van den Wyngaert en Chiel van Berkel.
KRENG : visueel-auditieve score 'mythobarbital'  
http://www.myspace.com/krengmusic

de titanen ontwaken een laatste keer

uit hun aeon-lange slaap

het geheugen diep in ’t slijk begraven

zo spitten zij de aarde om

dromen met ogen open

Eerder aangekondigd onder de werktitel Deviant, belooft de nieuwe Abattoir Fermé - inmiddels omgedoopt tot het mysterieuze
Mythobarbital - een visueel fantasma te worden.

De universa die Abattoir op de scène tovert, houden vaak het midden tussen een zombie-slasherfilm en een David Lynch-droom. Een droom die vakkundig via de oorschelpen uit elkaar wordt gespat met eigen scores van huiscomponist Pepijn Caudron (aka KRENG), wiens invloeden gaan van John Zorn, Lightning Bolt, Mike Patton... tot Wagner, Holst, Bernard Herrmann en Max Steiner.
Dat weten we sinds de succesvolle doortocht van schitterende stukken als ‘Galapagos’, ‘Life on the Edge’, ‘Indie’ (kc BELGIE, 2005), ‘Moe Maar Op en Dolend’, ‘Tinseltown’ (kc BELGIE, 2006), Testament en Tourniquet (kc BELGIE, 2007).

Gekruid met dwingende prikkels uit o.a. cinema, sub- en popcultuur, horror, reality, documentaire journalistiek, psychiatrie, art brut en comic books, weet Abattoir Fermé als geen ander onbevredigbaar te samplen, thema’s te bewerken... en door te sluizen naar alles wat afwijkt van ‘het standaard theater’.

Met ‘Mythobarbital’ vervolgt Abattoir Fermé zonder talmen de voorgaande reeks uitverkochte voorstellingen en bevestigen ze tal van terechte vijfsterrenrecensies. De twee selecties voor het Theaterfestival, de gelauwerde uitzwermingen van Noorwegen tot Italië en de verworven cultreputatie houden hen niet tegen ! Kirsten Pieters, Chiel van Berkel, Tine ‘Het geslacht De Pauw’ Van den Wyngaert, Stef Lernous en Kreng rusten dus niet op hun lauweren maar reizen met deze voorstelling verder richting inferno.

Theaterfobici, filmfreaks, muziekfans en culturo’s te lande : zet u schrap !
Niet geschikt voor gevoelige kijkers.

"Een meeslepende spanningsboog... Er ligt een gesmoorde schreeuw in Mythobarbital verscholen waarvan de echo doorklinkt tot in de onderbuik."
(Daniëlle de Regt, DE STANDAARD)

"Halfkomisch, maar als in een unheimliche thriller...
Mythobarbital bewijst dat Abattoir Fermé zich steeds verder bekwaamt in een theatertaal die ongezien is."
(Wouter Hillaert, DE MORGEN)

http://www.abattoirferme.be

 
 
 

DATUM: vr 22 februari

AANVANG: 20u00


INKOM:
EUR 7
(leden BELGIE) /
EUR 9
RESERVATIE
GEWENST!