Concept en uitwerking: Ewout D’Hoore, Maja Jantar en Ivan Vrambout
Spel: Ruth Debeuckelaere, Aude De Keyser, Sara De Potter, Charlotte Dhaenens, Fée Roels en Ruth Vandewalle
Kostuums: Inge Buscher, Lies Maréchal
Dramaturgie: Mieke Versyp, Bart Capelle
Lichtadvies: Dirk Du Chau
Techniek: Korneel Coessens, Dirk Du Chau
Dank aan: Wim Borremans, Olivia Mortier, Katrien Pierlet
Productie: ACTION MALAISE &   KOPERGIETERY

U bent getuige van een auditie.
U mag kijken naar wat er te zien is.
U mag luisteren en onderzoeken of de stem wel eerlijk klinkt.
U mag oordelen wie het best in staat is om zich helemaal bloot te geven.
Wie van hen bezit de meest doeltreffende strategie om het beste van zichzelf te laten zien?
Wie is er zo onhandig dat het weer charmant wordt?

Theatermakers Ivan Vrambout (Action Malaise), Ewout D´Hoore en Maja Jantar werken met zes jonge vrouwen tussen 16 en 21 jaar vanuit de situatie van een auditie. Wat zijn hun verlangens, hun angsten, hun ambities…?

‘NoTimeOffForGoodBehaviour’: over de rekbaarheid en de koppigheid van een jong vrouwenlichaam // over de controle van het denken, de weerbaarheid van borsten en de schoonheid van een richtingloos lijf // over grijze cellen die proberen het lichaam te corrigeren en weer los te laten // over presteren en blind gehoorzamen met een papieren zak over je hoofd // over C-cup borsten die mannelijkheid uitstralen en navels waar je alles in wilt stoppen, een huid gelijk een tijgervelletje zo zacht en schouders waar je alles op kunt zetten wat je wil; potten, pannen en ook zwaardere ideeën.

Met zijn afstudeerproject ‘Survival of the Fittest’ (kc BELGIE 2001) kaapte regisseur Ivan Vrambout tijdens het festival Theater Aan Zee 2001 de hoofdprijs weg in de categorie ‘Jong Theaterwerk’. In 2002 werd de opvolger ‘Vive l’Afrique’ (kc BELGIE 2002) geselecteerd voor het Theaterfestival. Sindsdien timmert Vrambout met wisselende huizen en acteurs aan een bijzonder theaterparcours waarin hij zich profileert door middel van actuele thema’s, nieuwe teksten en een eigenzinnige vormgeving. De regisseur gaat geen taboe uit de weg: zijn voorstellingen behelzen onderwerpen als onveiligheid, Congo, corruptie, taalgrens en exotisme. De voorbije jaren creëerde hij succesvolle stukken als Hak, ‘t Wild Vlees (kc BELGIE 2003), Cowboy Magic, George Total (kc BELGIE 2004), Baraque Frituur, Lost Cactus, Vitesse Tristesse en ‘Langzaam Hondsdol De Wereld Inschieten’ (kc BELGIE 2007). Met ‘NoTimeOffForGoodBehaviour’ legt Action Malaise zich ditmaal samen met de Gentse Kopergietery toe op een gewaagde creatie met jonge, niet professionele acteurs.

http://www.actionmalaise.be

 

 
 
 

DATUM: vr 9 januari 2009

AANVANG: 20u00


INKOM:
EUR 7
(leden BELGIE) /
EUR 9

RESERVATIE
GEWENST!
belgie@skynet.be of 011/22.41.61