Met ‘Azen’ (van Dimitri Leue), ‘Broers’ en ‘Lang Leve Binnenkort’ presenteerde Kaboekie in kunstencentrum BELGIE eerder al enkele gedreven theaterproducties. Het gezelschap bestaat uit een groep jongeren die op een creatieve manier theater maken. De eigen inbreng en het samen zoeken naar spel- en theatervormen binnen de werksessies bepalen de producties. Ditmaal stelt Kaboekie twee van haar deelgroepen voor: in beide ateliers zitten jongeren tussen 14 en 18 jaar met al enkele jaren toneelervaring.

ONTSPOORD door ATELIER 1

Coaching en regie: Greta Dubois
Spel: Hendrik Aerts, Charlotte Buyse, Liesbeth Fabbro, Martijn Gielen, Fenne Kuppens, Shannah Neven, Gitte Schreurs, Anke Stockmans, Naomi Vanherle, Nora Falconieri, Matisse Vanheeswyck.

‘Ontspoord’ gaat over gevangen zijn in jezelf, in de buurt waar je woont, je vriendengroep,
over woede en pijn en wonden die niet helen,
over losbarsten in agressie,
over het onvermijdelijke en het ongewilde,
over jongeren verloren, verdwaald, verstoten...

DISCO PIGS door ATELIER 2

Tekst: Edna Walsh
Coaching en regie: Tom Vanhoyland en Jan De Wit
Spel: Daphne Agten, Bart Bruninx, Kim De Raeve, Kasper De Sutter, Tine Jans, Michelle Keunen, Lieselotte Keunen, Evelien Morelle, Ine Neyens, Sam Nijssen, Jordy Vandeput, Alexander Vanhamel.

Het wrede en tedere verhaal van twee piepjonge mensen in een grauwe stad. Steeds opnieuw vertellen ze het verhaal van de twee vette wijven, hun briesende mama’s, die precies tegelijk hun kind op de wereld zetten, in hetzelfde ziekenhuis, in Zwijn Cité. Het zijn Tommy en Wendy, of Zwijn en Zeug. Een liefdesrelatie op leven en dood. De twee uit het uitzichtloze Zwijn Cité willen ontstijgen aan het zwart en het pisserige grijs dat hen omgeeft. Ze willen iets anders, willen dansen, willen zuipen, willen vliegen, willen... Maar hun sprookje van feestelijk geweld en kinderlijke heroïek dreigt te stranden in onmacht.

http://www.kaboekie.be

 

 
 
 

DATA: vr 25 (premières) & za 26 april

AANVANG:
20u00


INKOM:
EUR 7 (leden BELGIE) / EUR 9

RESERVATIE GEWENST! via belgie@skynet.be of tel. 011/22 41 61