GROUND NERO - DIVERGENCE
Kc BELGIE > OPEN CIRCUIT connected


                                                            

                                                                         

GROUND NERO

RECORD RELEASE SHOW


Zaterdag 5 oktober De Klinker (Aarschot)

 

                                                            

                                                                                                                                                BEYOND SCALES...there is DIVERGENCE!

Na de twee succesvolle EPs “BEYOND” en “SCALES” is er nu eindelijk het lang verwachte full album “DIVERGENCE” van de Belgische dark wave / gothic rockband GROUND NERO.
En....DIVERGENCE is als rode draad op alle niveaus van het nieuwe concept album terug te vinden: de sociale divergentie in de hedendaagse globale maatschappij, waar het ontspoorde kapitalisme de total collapse van de mensheid en de natuur veroorzaakt en waarbij elk van de songs op de verschillende aspecten hiervan ingaat, zowel op globaal als op individueel, persoonlijk niveau. Het nieuwe album werd net als de vorige EP door het bekende Duitse darkwave platenlabel “Danse Macabre Records” op CD uitgebracht en verdeeld en het is een logische opvolger van de eerste twee EPs (“BEYOND” and “SCALES”).

Op DIVERGENCE wordt de inmiddels typische GROUND NERO “wall of sound” verder uitgediept waarbij een “divergentie” van klankhorizonten ontstaat uit de combinatie van meerlagige soundscapes/synths, zware gitaren en beats, die een sfeer oproepen die je bij de ondergang van de wereld zou verwachten. De nieuwe CD is voor begin september voorzien en de eerste release show is gepland in De Klinker (Aarschot) op 5 oktober. Wie zolang niet wil wachten kan nu al 3 van de nieuwe nummers op de Facebook-pagina van de band bekijken en beluisteren.

Tracks:
01 Litany
02 Jabez
03 Ball & Chain
04 Heaven Sent
05 Divergence
06 Savannah
07 Alacrity
08 Today No Day
09 They Knew
10 Kitezh

MEER INFO: WEBSITE - FACEBOOK - YOUTUBE - BANDCAMP - SPOTIFY

 

CREDiTS > SHEENA  SHOWTIME