PERFORMA

samenstelling i.s.m Lies Serdons

Verschillende performances om en rond het werk van Joris Perdieus
SABINE MOLENAAR / METEOR MUSIK / EVELIEN CAMMAERT 

Sabine Molenaar
Extract of That's It

Waar dromen eindigen en de realiteit begint
That’s It is een achtbaan van dromen en nachtmerries, van herinneringen en associaties. In That’s It is geen ruimte voor logica. Sabine Molenaar verleidt haar publiek stukje bij beetje. Met elke beweging en met elk gebaar een beetje meer, totdat ze oog in oog komen te staan met hun grootste vrees: dat niets is wat het lijkt. Sabine Molenaar liet zich voor That’s It inspireren door haar fascinatie voor dromen. Onze intuïtieve manier van associëren en verwerken wanneer we dromen, die haaks staat op het dagelijks leven waarin we de neiging hebben om lineair te denken, vormde het belangrijkste uitgangspunt voor deze danssolo. In That’s it speelt Sabine met de dunne lijn tussen onze- en een andere realiteit. Sabine Molenaar (1985, Nederland) studeerde Moderne Theater Dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. In 2007 behaalde ze haar diploma. In 2006 werkte ze met Ann van den Broek voor de voorstelling ‘E19 the way to San José’. Van 2006 tot 2008 werkte ze met het Nederlandse dansgezelschap Instant Collective,waarvan ze medeoprichter was. In 2008 kwam ze naar Brussel waar ze twee jaar samenwerkte met het dansgezelschap Peeping Tom en internationaal toerde met hun voorstelling ‘32 rue Vandenbranden’. Later werkte ze met o.a. JOJI inc en Speedbattle Collective. In 2013 creeerde ze haar eerste solo That’s it onder de vlag van haar nieuwe gezelschap Sandman. That’s it won de eerste prijs op ACT festival in Spanje, alswel de prijs Strafst vrouwelijk talent op Theater Aan Zee, Belgie. Deze productie toert internationaal en in 2015 is de nieuwe solo Touch me in premiere gegaan.

 Meteor Musik

Meteor Music is het analoge-synth collectief van Tim Geelen (Chrome Brulée), Micha Volders (El Guapo Stunt Team, Fence, Vermin Twins, Chrome Brulée) en Joeri Weynants (Chrome Brulée). Verwacht niet de reguliere Meteor-set, in KC BELGIE treden de bandleden in dialoog met de lopende expositie van Joris Perdieus voor een meer experimentele- spaced-out soundscape.

 Evelien Cammaert
Absorbing Exposure

“Absorbing Exposure” is een beeldende performance die op zoek gaat naar het sublieme moment dat al voorbij is. Op welke manier hebben licht en tijd een invloed op onze ervaringen en vervolgens op onze herinneringen? En kunnen we, door op deze ervaringen een ander licht en een andere tijd te werpen, ze opnieuw laten bestaan in een parallel universum? Tijdens de voorstelling worden live foto’s gemaakt van de ruimte (en tijd) waarin de performance plaats vindt. Aan de hand van projecties, het geheugen van de camera, dat van de performer en van het publiek, poogt Evelien Cammaert momenten en ervaringen uit het verleden opnieuw te lokaliseren, een nieuwe plek te geven en te kaderen, alvorens ze weer door het duister worden opgeslokt. Beelden ontstaan, verdwijnen, verschijnen weer, transformeren en verdwijnen opnieuw. Gaandeweg blijven er steeds meer sporen achter, tijd en beeld versmelten en lijken elkaar wederzijds te willen opheffen. “In mijn performances tracht ik mijn verbeelding te laten communiceren met de werkelijkheid van het fototoestel om zo de tijd om de tuin te leiden, een soort tijdmachine te creëren”. De performance werd gecreëerd in mei en juni 2015, op basis van vooronderzoek in maart en april 2015 tijdens een verblijf aan het Brunakra Residency Program, Zweden.

 

 


Bekijk de foto's van onze huisfotograaf Ronny Wertelaers >> KLIK HIER <<

 

 
 
 

DATUM:
za 17 oktober

DEUREN

19.00u.

AANVANG:
20.00u.


INKOM:
gratis!