QUICKSAND VALLEY
spel: Marieke Dilles, Tania Van der Sanden, Mark Verstraete, Tom Van Bauwel
tekst en regie
Femke Heijens & Nico Boon
(Mr & Mrs Fox)


 

  tekst: Nico Boon
  regie: Femke Heijens (EISBÄR*)
  co-regie: Nico Boon
  spel: Marieke Dilles, Tania Van der Sanden, Mark Verstraete, Tom Van Bauwel
  lichtontwerp: Wouter Dupon
  geluidsontwerp: Tom Pintens (Zita Swoon, Flowers For Breakfast...)
  een productie van: Mr & Mrs Fox
  in coproductie met: Kultuurfaktorij Monty, CC De Spil, TAKT Dommelhof
  met de steun van: het Vlaams Fonds voor de Letteren

 

                                                                        

QUICKSAND VALLEY

Een zoon keert na een lange periode van afwezigheid terug naar het naturistenkamp van zijn ouders dat in economisch troebel vaarwater vertoeft. Hij brengt een overnameplan, een verloofde en wat onhandige pogingen tot toenadering met zich mee. Wat een heldere financiële bespreking had moeten worden ontaardt in een nachtmerrie. Quicksand Valley gaat over wat er in een familiebedrijf gebeurt als de macht van het geld de tegenstellingen tussen gezinsleden alleen nog maar vergroot. Het is een verhaal over thuiskomst en verraad, schaamte en verantwoordelijkheid, onbedwingbaar egoïsme en de noodzakelijke verstarring van principes… Een hilarisch en soms loeihard relaas van wat wij als mensen allemaal doen om – wanneer het water ons aan de lippen staat – het vege lijf te redden.

SPEL

Tania Van der Sanden (o.a. In de Gloria, Alles kan beter, Man Bijt Hond … ) schitterde tussen 2000 en 2010 in Kc BELGIE als actrice en/of of in regie: met theater Malpertuis (Eva, Hitlers Lief, Nieuwe Meubelen, Taal zonder mij, De vrucht van hun arbeid...); met gezelschap Bloedgroep stond ze in voor de regie van Brief aan m'n vader; op het witte doek was ze te zien in de marathonvertoningen van Het Eiland van Jan Eelen ...
Marieke Dilles brak naar het grote publiek door met haar hoofdrol in de dramaserie De Smaak van De Keyser, waarin ze de jonge Helena De Keyser vertolkte. Deze succesvolle serie werd opgenomen in Kc BELGIE's Open Circuit (Huis Hoste en Pand Koloniale Waren).Samen met scenarist Marc Didden verzorgde ze in 2009 ook één van de druk bijgewoonde Q&A sessies in het fabriekspand Koloniale Waren. (Klik Hier voor foto's)
Na 2009 volgden afwisselend kleine en grote rollen zoals in de film Dossier K, de opvolger van De zaak Alzheimer, in de televisieserie Het goddelijke monster, de romantische komedie Zot van A., de series Thuis, Witse, Flikken, Vermist, de fictiereeks De Vijfhoek, de speelfilm Weekend aan Zee ...
Mark Verstraete (Jef Liefooghe uit de Kotmadam) konden we in Kc BELGIE al ontdekken in de filmische cultserie Monster van Abattoir Fermé in 2011.
Tom Van Bauwel ( Boys, Ad Fundum, Matroesjka's) vervolledigt deze unieke cast.

MAKERS: NICO BOON en FEMKE HEIJENS (Mr. & Mrs. FOX)

Nico Boon studeerde af als Meester in de Dramatische kunsten aan het Rits .Hij is schrijver, regisseur en occasioneel acteur. Hij regisseerde met Action Malaise o.a. het stuk Langzaam hondsdol de wereld inschieten (Kc BELGIE, 2007). Nu heeft hij Mr. & Mrs. Fox opgericht, samen met Femke Heijens van EISBÄR*. In Kc BELGIE en in Open Circuit pand 'Koloniale Waren' stond Femke Heijens met EISBÄR* op de planken met Always Cry at Endings en Collateral Dammage (samen met Benny Claessens e.a.) en met 'Behind the Jolly Roll-Down Shutter Where People Lik(e) Each Other' (samen met o.a. Gregory Frateur van Dez Mona). Met Mr. & Mrs Fox vormen Femke Heijens en Nico Boon nu een samenwerkende vennootschap voor het ensceneren van de teksten van Boon. Door met Femke Heijens als regisseur samen te werken kan Boon op eigen initiatief blijven schrijven en er tegelijkertijd op bouwen dat deze een eigen leven zullen gaan leiden op scène, dit in samenspraak met een partner in crime aan wiens uitdagende artistieke visie hij zijn materiaal wenst toe te vertrouwen.

MUZIEK

Voeg aan Quicksand Valley nog de muziek van Tom Pintens toe (o.a. Zita Swoon, Maskesmachine - Kc BELGIE 2006, Flowers For Breakfast - Kc BELGIE, 1997...) en we kunnen spreken van een uitdagende samenwerking waarvan het resultaat te bewonderen valt op vrijdag 1 mei 2015 in Kc BELGIE. Verzeker u alvast van een ticket in voorverkoop !

Bekijk de reportage in het VRT journaal (15/04) >> Klik Hier <<
Lees het artikel uit HBVL (29/04) >> Klik Hier <<
Lees het artikel uit HET NIEUWSBLAD door Hans-Maarten Post (25/4) >> Klik Hier <<
Lees het artikel van CUTTING EDGE (21/4) >> Klik Hier <<

 

http://www.vincentcompany.be/productions

              vrijdag 1 mei 2015                              

               

 

 
 
 

DATUM
vr 1 mei 2015

AANVANG
20.00 u.

INKOM:
VVK Ticketmatic:
EUR 8 (leden BELGIE)
/ EUR 10
KASSA:
EUR 10 (leden BELGIE) / EUR 12

vr 01/5