Tekst en regie: Brecht Hermans (naar Oscar Wilde)
Spel: Nele Guiljam, Peter Hendrikx, Pieterjan Hermans, Koen Ilsen, Christiaan Mommeyer
Regie- en productieassistentie: Heleen Rijckaert
Muziek: Pieterjan Hermans
Kostuums: Annabel Heyse
Decor: Yenka
Productiefoto: Hannah Rouffa
Vormgeving: Karel De Grande
Techniek: Lukas Verbrugge

Cie Hatsjie brengt een eigen versie van Oscar Wildes omstreden meesterwerk Salomé. Zij plaatsen het Bijbelse verhaal over prinses Salomé en de profeet Johannes in een door God verlaten niemandsland. Een koninkrijk in verval, geregeerd door de al even verrotte Herodes.

Johannes De Doper is gevangen genomen door koning Herodes, de stiefvader van Salomé. Herodes wil niet dat iemand Johannes te zien krijgt. Net daarom wil Salomé hem heel graag zien. Ze verleidt één van zijn bewakers ertoe de man aan haar te tonen. Op slag borrelt een diep verlangen in haar op. Salomé walgt van Johannes, maar verlangt tegelijkertijd in te gaan tegen het verbod van Herodes. Op een avond blaast koning Herodes uit op het terras van zijn paleis. Hij vraagt Salomé voor hem te dansen. In ruil krijgt ze alles wat ze zich maar wenst. Salomé danst... en vraagt het hoofd van Johannes De Doper !

Het jongerentheatergezelschap Cie Hatsjie groeide de afgelopen jaren uit tot een volwaardig en productief theatergezelschap. Na de eerste voorzichtige stappen met ‘Lieve Lorein’ (kc BELGIE, 2002) en ‘Thank Heaven for Little Girls’ (kc BELGIE, 2003), in een regie van Bert Scholliers, nam Brecht Hermans in 2006 de regiestoel over. Met ‘Dood in Venetië’, een eigenzinnige bewerking van Thomas Mann, in 2006 en Edmond, naar David Mamet, in 2008 bevestigde Cie Hatsjie zich als gedreven en eigenzinnig theatergezelschap. Salomé is de nieuwste Hatsjieworp die, na de première in thuishaven kunstencentrum BELGIE, nog in Gent en Amsterdam zal te zien zijn.

http://www.myspace.com/ciehatsjie

 
 
 

DATUM: vr 26 (première) & za 27 september

AANVANG: 20u00


INKOM:
EUR 5
(leden BELGIE) /
EUR 7

RESERVATIE
GEWENST!
belgie@skynet.be of 011/22.41.61