TOM STRUYF
      ANOTHER GREAT YEAR FOR FISHING

VAN EN MET: Tom Struyf (concept, tekst en spel) & Nelle Hens (dans)
DRAMATURGIE: Willem De Maeseneer
CAMERA & MONTAGE: Geert De Vleesschauwer
EEN PRODUCTIE VAN: Marsvzw in coproductie met Detheatermaker, Vlaams cultuurhuis De Brakke Grond & Deburen, Provinciaal domein Dommelhof en C-MINE Genk, in samenwerking met KC Monty Met steun van de stad Antwerpen en de Vlaamse overheid.

 

 
                                                                                                                           © Clara en Wies Hermans

Hoe leef je ‘in het nu’ in een wereld met een zapfunctie die je elke seconde probeert af te leiden? Hoe blijf je ‘gewoon jezelf’ als alles om je heen schreeuwt dat het nog beter, sneller en mooier kan?

Een acteur, een danseres en veertien virtuele personages gaan op zoek naar de nooduitgang. ANOTHER GREAT YEAR FOR FISHING is het opgesmukte verhaal van een leven waarin de grens tussen fictie en realiteit meer en meer vervaagt. Samen met een keur aan spindoctors, psychiaters, journalisten en filosofen (*) pogen acteur Tom Struyf en danseres Nelle Hens te ontrafelen wat er gebeurt in de coulissen van de ratrace. Wie heeft de touwtjes in handen?

ANOTHER GREAT YEAR FOR FISHING is een voorstelling over de kracht van verhalen en beelden, massacommunicatie en indoctrinatie, en over de (on)mogelijkheid om een ‘normaal’ leven te leiden in een omgeving die sneller evolueert en meer van ons vraagt dan ooit tevoren. But the show must go on. Met deze voorstelling kiest u eveneens voor topentertainment: herkenbare situaties, charmante personages, video, dans, klank en licht, vier bedrijven gevolgd door een dramatische ontknoping, een held n een titelsong. U zou het bijna gaan geloven.

(*) De zes EXPERTEN die in de voorstelling te zien zijn :

- Eva Brems (ex-politicus, mensenrechtenexpert),
- Dirk De Wachter (psychiater),
- Joris Luyendijk (journalist/antropoloog),
- Noël Slangen (communicatiestrateeg/politicus),
- Sara de Wit (antropoloog),
- Kay van de Linde (spindoctor/communicatiestrateeg).

‘Geniaal, doortrapt en onweerstaanbaar, nu al d theaterhit van het jaar’
Jonathan Caluwaerts, supersocialnetwork.com

‘Dubieus, verwarrend en verbijsterend goed. Theater op zijn best.’
Alinde Verderf, opgebrand.nl

‘Eigenlijk wil ik liever tuinman worden.’
Tom Struyf

RECENSIES :

Louterende trip naar een van de mooiste landen ter wereld.
Els Van Steenberghe Focus Knack - 26/10/2014
http://focus.knack.be/entertainment/theater/theater-louterende-trip-naar-een-van-de-mooiste-landen-ter-wereld/article-normal-491835.html

Fysiek proberen te ontsnappen aan de realiteit.
Tuur Devens Theaterkrant - 23/10/2014
http://www.theaterkrant.nl/recensie/another-great-year-fishing

 


OVER TOM STRUYF

Tom Struyf (°1983) studeerde in 2007 als acteur af aan de Toneelacademie Maastricht. Sindsdien maakte en speelde hij voorstellingen bij onder andere fABULEUS, Theater Artemis, HETPALEIS, Grand Theatre, Onafhankelijk Toneel en detheatermaker. Zijn voorstellingen DE TATIANA AARONS EXPERIENCE (KC BELGIE 2011) en VERGEETSTUK (KC BELGIE, 2012) werden door de jury van Het Theaterfestival geselecteerd voor Circuit X. Dit seizoen is hij onder andere nog te zien in HEIMAT van Freek Vielen en Rebekka De Wit.

Nelle Hens (°1985) studeerde in 2011 als danseres af aan SEAD, Salzburg Experimental Academy of Dance. Sindsdien werkt ze onder andere samen met Trisha Brown (Documenta XII), Kendell Geers, Davis Freeman, John Bohannon en Black Label Movement (TEDx Brussels 2011), Lilach Livne, Anna Knapp en Florence Augendre. Daarnaast creert ze eigen voorstellingen en performances, waaronder WOULD YOU BUY US?! (2009), RECALL (2010) en OUTSIDE FORCES (2011). Op dit moment werkt ze aan THE DOG DAYS ARE OVER met Jan Martens en is ze te zien in DE MACHT DER THEATERLIJKE DWAASHEDEN van Troubleyn/Jan Fabre.

http://www.tomstruyf.be

 
 
 

DATUM:
vr 14 november 2014

AANVANG:

20.00 u.


INKOM:
VVK Ticketmatic:
EUR 7 (leden BELGIE)
/ EUR 9
KASSA:
EUR 8 (leden BELGIE) / EUR 10