Met: Stef Lernous, Joost Vandecasteele, Ragna Aurich, Kreng en Chiel Van Berkel

Productie: Abattoir Fermé i.s.m. kc nOna en Nieuwpoorttheater

Dode grond waar niets op groeit. 
Een fundament van vlees, een gebarsten vloer, met muren als door een ziekte aangetast. 
Het huis als lijf, met een gapend gat, de deur als wonde.
De bewoners een tourniquet die het bloed stelpen en de woonst in leven houden.

  
‘Tourniquet’ suggereert de geschiedenis en contouren van een huis en zijn drie geesten. Met deze nieuwe voorstelling treedt Abattoir Fermé in de voetsporen van eerdere beeldende producties als ‘Moe maar op en dolend’ (KC BELGIE 2005) en de droomsequentie uit ‘Tinseltown’ (KC BELGIE 2006, recent geselekteerd voor Het Theaterfestival 2007 !). Het Mechelse collectief zet daarmee zijn onderzoek verder naar tekstloos en filmisch theater. Artistiek leider Stef Lernous regisseert, op de scène staan Ragna Aurich, Joost Vandecasteele en Chiel van Berkel.

Abattoir Fermé is een collectief van theatermakers die vanuit een fascinatie voor de outsider, de underground en “alles wat afwijkt van de norm” op zoek gaan naar nieuwe thematieken, dramaturgieën en theatervormen. Op enkele jaren tijd ontwikkelden ze een eigenzinnige stempel en beeldende esthetiek, uitgaand van prikkels uit cinema, de marge, sub- en popcultuur, horror, stand-up comedy, beeldende kunst, documentaire, art brut en comic books. 
  
Uit het juryrapport van Het Theaterfestival 2007 :  
Abattoir Fermé is één van die weinige gezelschappen die het publiek ook voluit serieus nemen, zowel boven als onder de gordel. Een unieke stem en oorspronkelijke schriftuur in het Vlaamse theaterlandschap... met de overrompelende kracht van beelden, theater met de kracht van een trip, de kracht van droomsequenties waar je je niet tegen kunt weren, en die al snel nachtmerrieachtige elementen krijgen, ... waar angst en weerzin elkaar een onzichtbare hand schudden. 
Abattoir Fermé maakt verwarrend theater dat de grenzen van haar acteurs en die van het publiek opzoekt. 


 http://www.abattoirferme.be

 
 
 

DATUM: za 1 december

AANVANG: 20u00


INKOM:
EUR 7
(leden BELGIE) /
EUR 9
RESERVATIE
GEWENST!