coll
Tekst:
Jens Roselt
Spel:
Luc Maes, Els Loix en Wouter Vermeieren
Vormgeving, beeldend werk:
Sara Bomans
Soundscape:
Wannes Kolf
Spelcoaching:
Christel Albert
Productie:
Kunstencentrum BELGIE & Theaterlabo Anno‘8 Maasmechelen
Met steun van: De Vlaamse Gemeenschap, Provincie Limburg, Stad Hasselt en Open Doek.

‘Trio’ is een spannende menage à trois die tot de enkels in het moeras van eenzaamheid wegzakt. De personages willen zo graag écht contact maar durven niet met de billen bloot. Iedereen houdt zich de stoerste, de coolste en de fucking eenzaamste van de klas.

Middernacht, de receptie is voorbij.
Een man slaapt met de vrouw van zijn beste vriend, al twee jaar.
Hij wil meer.
Dan belt zijn vriend aan.

Hij wou zich niet blootgeven.
Hij wist niet hoe hij moest reageren.
Daar houdt hij niet van.
Hij wil geen sukkel zijn.
In geen geval. 

Voor zijn eerste regieproject op Belgische bodem vertrekt regisseur Arnaud Deflem van Jens Roselts theatertekst ‘Trio’ (2001).
Roselt behoort tot de voorhoede van de hedendaagse Duitse toneelschrijvers. Zijn licht ironische pen en duister wereldbeeld, spitante dialogen , intelligente plotstructuur en strak tempo leverden de perfecte canvas voor Deflem om een voorstelling uit te bouwen die het publiek naar het puntje van de stoel loodst. Via de beeldende kracht van Sarah Bomans die het decorontwerp voor haar rekening neemt -haar beeldend onderzoek kan u zien in een aangrenzende expo tussen 20 februari en 7 maart- en de snedige soundscapes van Wannes Kolf (Oubys, Nad) integreert Arnaud Deflem de juiste audiovisuele tonen in zijn stuk.

Arnaud Deflem is germanist en cultuurwetenschapper. Hij loopt momenteel school in de Fontys academie voor Drama in Tilburg. Hij maakte vorig jaar met Els Loix in kunstencentrum BELGIE ‘Mennentitelwaardemensenvanonderstebovenliggen’ dat o.a. geselecteerd werd voor het Stormfestival in Tilburg. In de zomer van 2008 richtte hij met Luc Maes, Els Loix, Christel Albert, Mirte Nijsten en Paul Sochacki het theaterlabo Anno’8 op, dat samen met kunstencentrum BELGIE instaat voor deze productie ‘Trio’.

 

 
 
 
DATUM: do 26 (première), vr 27 en za 28 februari

AANVANG:
telkens om 20.00 u.


INKOM:

EUR 6 (leden BELGIE) / EUR 8
RESERVATIE GEWENST: belgie@skynet.be of 011/22 41 61