VAN DE MENS NIETS DAN SLECHTS?
Educatief - theater met muziek

Productie en organisatie: i.s.m. vzw Suggnomè - Herstelbemiddeling Limburg
Meter van het project : Marijke Pinoy (Cie Cecilia, Smaak van de Keyzer, Ben X...)


Tekst en regie: Stefan Boonen
Spel: Martje Ceulemans & Yves Willems
Muziek: Sam Janssens
Coaching:
Daan Cupers
I.s.m.:
Suggnomè vzw

Je hebt niet veel nodig om alles te verliezen. Seksueel geweld. Een man slaat toe, dringt brutaal het leven van een jonge vrouw binnen. Zij krabbelt recht, dient klacht in. De verkrachter wordt gearresteerd. En dan? Er zijn de feiten en er is het nadien. Op een akelige manier zijn deze man en vrouw met elkaar verbonden. Een lotgenootschap van angst en twijfel. Zij wil haar leven terug, hij wil het zijne weer in handen nemen. Om verder te kunnen, hebben ze elkaar misschien nodig...

Van de mens niets dan slechts?’ is een theatervoorstelling rond het thema bemiddeling, bedoeld voor een breed publiek, van avondpubliek tot mensen uit het werkveld en jongeren (scholieren). De verschillende fases van dit relationele proces worden in een boeiend theatraal verhaal en concept gegoten. Centraal staat de driehoek dader-slachtoffer-maatschappij. Het gaat over individuen die na een schokkend gebeuren toch verder moeten met hun leven en daarvoor de ander nodig hebben.

Auteur en scenarist Stefan Boonen van het jonge Leuvense gezelschap ‘De Goesting’ neemt de tekst en regie voor zijn rekening van ‘Van de mens niets dan slechts?’. Actrice Martje Ceulemans genoot een theateropleiding in Maastricht, speelde op jonge leeftijd al in de speelfilm ‘de Bal’ en is theaterdocent bij Artforum. Yves Willems studeerde dit jaar af aan de toneelacademie van Maastricht als dramadocent/regisseur. Als acteur werkte hij mee aan verschillende theaterproducties. Actrice Marijke Pinoy (Compagnie Cecilia, De smaak van de Keyzer, Ben X, ..) treedt als meter op voor dit theaterstuk en als coach werd regisseur-auteur Daan Cupers aangetrokken. Muzikale duizendpoot Sam Janssens staat in voor de muziek. Hij is groepslid bij Iza, maakt eigen songs onder de naam Nagelbijter en toert met theaterproducties als Demarrage d’amour of Expeditie Swingmachien door Vlaanderen.

Suggnomè, het Forum voor Herstelrecht en Bemiddeling, vierde in 2009 haar tienjarig bestaan. Op tien jaar tijd is er rond slachtoffer-daderbemiddeling en herstelrecht een lange weg afgelegd. Tien jaar geleden kiemde de idee vanuit een actieonderzoek aan de universiteit omtrent ervaringen van slachtoffers bij ernstige misdrijven en mogelijkheden van bemiddeling in Leuven (i.s.m. de K.U.Leuven). Vandaag is Suggnomè een door de overheid erkende bemiddelingsdienst die zesentwintig bemiddelaars tewerkstelt over veertien gerechtelijke arrondissementen in Vlaanderen. Samen met de Limburgse afdeling Herstelbemiddeling presenteert kunstencentrum BELGIE de educatieve voorstelling 'Van de mens niets dan slechts?' (open avondvoorstelling; schoolvoorstelling op aanvraag).

www. vandemensnietsdanslechts.be
www.suggnome.be 
 
 

DATUM:
vr 14 oktober 2011

AANVANG:

20.00u.INKOM:
VVK Ticketmatic: € 8 (leden BELGIE)
/ € 10
Kassa: € 9 (leden BELGIE) / € 11

EXTRA
SCHOOL -
VOORSTELLING OP AANVRAAG
MOGELIJK !

AANVANG:
13.30 u.

CONTACT: 011/22.41.61 of belgie@skynet.be