VERGEETSTUK

De twijfelachtige waarheid van herinneringen.

van en met

TOM STRUYF

vergeetstuktomstruyf
                                                                                                                                 © Agata Wlodarska

Spel, concept en tekst: Tom Struyf
Dramaturgie: Willem De Maeseneer
Productie: detheatermaker in coproductie met kc Monty
Met steun van: kc STUK, wp Zimmer, SACD & de Vlaamse Overheid


Augustus 2011. Snuisterend tussen spullen van vroeger stoot acteur Tom Struyf op een foto van zichzelf die hij op geen enkele manier kan plaatsen. Hoe hij ook zijn best doet: elke heldere herinnering, ieder logisch verband, elke associatieve gedachte lijkt te ontbreken.

In Vergeetstuk ploetert Tom zich een weg door de chaos van zijn herinneringen, op zoek naar samenhang. Dat lijkt eerst te lukken, maar al snel blijkt de grens tussen wat er echt is gebeurd en wat Tom onbewust aan de feiten heeft toegevoegd flinterdun en nauwelijks aanwijsbaar. Informatie blijkt een vloeibaar begrip te zijn, tot ook de logica van de voorstelling zelf op de helling komt te staan: zie je wat je ziet? Is de acteur wie hij beweert te zijn, of gelooft hij dat alleen maar zelf?

?CRYP-TOM-NE-SIE?: Psychologische term voor het fenomeen waarbij een idee of een ervaring van iemand anders zich onder invloed van tijd en gebeurtenissen in je geheugen nestelt en weer opduikt als een idee of ervaring van jezelf. Een soort onbewust plagiaat.

_______________________________________________________________________


Na 'De Tatiana Aarons Experience' (kc BELGIE 2011) is 'Vergeetstuk' opnieuw een realitytheatervideoperformance, balancerend op de grens tussen theater, lecture, performance en documentaire. Tom Struyf (°1983) studeerde in 2007 als acteur af aan de Toneelacademie Maastricht. Met zijn 'Piepshow. Welkom thuis!' pleegde hij nog in datzelfde jaar voor kc BELGIE (op locatie) een eerste theatrale inbreuk op uw privacy. Hij maakte en speelde nadien voorstellingen bij o.a. Theater Artemis (Den Bosch), fABULEUS (Leuven), O.T. Theater (Rotterdam), HETPALEIS (Antwerpen) en Grand Theatre (Groningen). Vorig seizoen werd zijn voorstelling 'De Tatiana Aarons Experience' door de jury van Het Theaterfestival geselecteerd voor Circuit X, een kwaliteitslabel voor verrassend werk van jonge, beloftevolle theatermakers.


www.tomstruyf.be

> Interview met Tom Struyf voor cjp.be.


Koop tijdig je ticket online ! (thuis uit te printen)

 
 
 

DATUM:
vr 7 december 2012


AANVANG:

20.00 u.

INKOM :
Vvk Ticketmatic:
EUR 8 (leden BELGIE) / EUR 10


Kassa:
EUR 9 (leden BELGIE) / EUR 11