Na de succesvolle edities van 2006 en 2007 maakt het Vlaams-Nederlands literair zomerfestival ‘het grote Verlangen’, zich opnieuw op om van 17 tot en met 30 augustus, in de vier steden Hasselt, Genk, Heerlen en Maastricht, een verrassend literair evenement voor te stellen. Samen met auteurs, dichters, journalisten, publicisten, muzikanten, performers wordt er ver over de randen van het boek gekeken. Jonge talenten en gevestigde namen uit hetzelfde taalgebied -in verschillende combinaties en cross-overs- leiden u, met literatuur als rode draad, graag mee naar een zomers cultureel hoogtepunt.

Een van die hoogtepunten wordt ongetwijfeld het project Wanderlust met in kunstencentrum BELGIE als speciale gast de Antwerpse nachtburgemeester Vitalski op vrijdag 29 augustus. Voor het volledige programma van het meerdaags festival verwijzen we naar de site www.hetgroteverlangen.eu.

WANDERLUST
Wanderlust draait om vijf Nederlandse en vijf Vlaamse jonge dichters die een unieke kans krijgen met eigen werk naar buiten te treden onder professionele begeleiding en in samenwerking met filmers, vj’s, animators, muzikanten en dj’s. Het uiteindelijke doel is een podiumproductie waarin genres versmelten op basis van poëzie. De podiumproductie komt tot stand tijdens een werkweek van 18 tot en met 22 augustus 2008 in Casino Modern te Genk met workshops onder leiding van dichter/performer Stijn Vranken. Laat u verrassen door het resultaat! Met als special guest in Hasselt: Vitalski.

VITALSKI + WILLY WILLY (B)
Als one-man-performer, dichter, conferencier en mediafiguur past nachtburgemeester Vitalski als geen ander in een multi-media-cross-over-voorstelling als Wanderlust. Als auteur staat Vitalski met zijn achting voor Gerard Reve niet ver van Christophe Vekeman, al is Vitalski’s proza meer surreëel en meer zwart romantisch. Als humorist staat Vitalski inhoudelijk ergens tussen Wim Helsen en Gunter Lamoot, maar hij onderscheidt zich door de vaak meer verhalende aard van zijn grappen. Als mediafiguur is Vitalski afwisselend prozaïsch en humoristisch, soms waarnemer, soms onderwerp. Vooral betoont hij zich een uitmuntend improvisator.

In 2005 sleepte hij voor zijn literaire performances de Nederlandse Johnny van Doornprijs voor de Gesproken Letteren in de wacht. Voeg daarbij de commotie rond zijn recente voorstelling ‘Mijn Leven Met Leterme’ en weet dat het grote Verlangen opnieuw op een spraakmakende apotheose afstevent. Vitalski beloofde plechtig om met zijn optreden in te spelen op het werk van de jonge talenten die hem voorafgaan. Een unieke voorstelling is dus gegarandeerd.

Voor deze speciale gelegenheid zal Vitalski op gitaar begeleid worden door niemand minder dan Willy Willy, die zijn sporen verdiende bij o.a. The Scabs.

http://vitalskiblog.blogspot.com
http://www.hetgroteverlangen.eu

 
 
 

DATUM: vr 29 augustus

AANVANG: 20u00

INKOM: EUR 4 (vvk voor houders van een bibliotheekpas / kassa leden BELGIE) / 5 EUR dagkassa

VVK-adressen Hasselt: Literair Museum, Provinciale Bibliotheek Limburg, Boekhandel De Markies
van Carrabas, Tweedehands boekhandel Snuffel.


RESERVEREN KAN OOK VIA KC BELGIE:
belgie@skynet.be of 011/22.41.61