WAPENLAND
door Educatief Theater Antwerpen

Met > Wim Vandevelde (De Rodenburgs, Spoed, Fakkeltheater...)
            Koen Vijverman (o.a. Familie, Louis/Louise, Fakkeltheater...)
                             Muriel Bats (Kinderen van Dewindt, Ultima Thule, Het Paard van Troje...)


Regie: Rudy Goes
Auteurs:
Dirk Dobbeleers, Marc Hendrickx
Prospectievoorstelling:
leerkrachten en intermediairen 1ste & 2de graad secundair
                                             onderwijs


Robbe Hennaert (15) verheugt zich op de grote vakantie. Tot zijn pa een buitenkans krijgt van het IT-bedrijf waar hij voor werkt: een computernetwerk aanpassen in Bogotá, Colombia. En de familie mag mee voor de duur van zijn verblijf. Robbe ziet een saaie vakantie in een apenland op zich afkomen… een ramp! Maar het pakt heel anders uit. Robbe leert een Nasa-indiaans meisje kennen en zal met haar het avontuur van zijn leven beleven op een vulkaan nabij het provinciestadje Popayán. Spanning, angst en dood overvallen het duo, maar ook de puurheid en diversiteit van de natuur en de hoopgevende mentaliteit van de jonge Colombiaanse bevolking. Hoe het afloopt?

Na hun eerdere succes - de drie vorige producties lopen nog steeds - voert ‘Wapenland’ het jonge publiek tot ver over onze landsgrenzen. Drie kwaliteitsacteurs Wim Vandevelde (De Rodenburgs, Spoed, Fakkeltheater...), Koen Vijverman (o.a. Familie, Louis/Louise, Fakkeltheater...) en Muriel Bats (Kinderen van Dewindt, Ultima Thule, Het Paard van Troje...) gaan de confrontatie aan met authentieke beelden, door regisseur Rudy Goes en beeldregisseur Rafael Abril speciaal voor deze productie opgenomen in Bogotá, in Popayán en op de onherbergzame Nevado del Huila vulkaan.

‘Wapenland’ is een uniek multimediaal sensibiliseringsproject rond de thema’s mensenrechten,ontheemding, migratie/integratie en milieumisbruik dat tot stand kwam met de actieve steun van Amnesty International en Broederlijk Delen. Via de theatervoorstelling wil Educatief Theater Antwerpen leerkrachten van de 1ste en 2de graad secundair onderwijs en intermediairen van verenigingen laten kennismaken met het overkoepelend multimediaal en vakoverschijdend project waar ‘Wapenland’ voor staat. Het past zondermeer in de nieuwe vakoverschrijdende eindtermen en in de lessen Nederlands, godsdienst, zedenleer, aardrijkskunde, natuurwetenschappen en - voor wie technisch stil wil staan bij de site, de weblog en het computergame - ICT. De vele toepassingen maken het opzet bij uitstek geschikt om ermee aan de slag te gaan in een projectdag of –week.Wapenland brochure in pdf > klik HIER


www.wapenland.be

www.etaproducties.be

 
 
 

  
  DATUM:
wo 4 mei

  AANVANG: 20.00 u.
  INKOM: GRATIS!

  
  RESERVATIE
  VERPLICHT !!
via >   info@etaproducties.be
  of 03/226 42 00


  Prospectievoorstelling:
  leerkrachten en
  intermediairen 1ste &
  2de graad secundair
  onderwijs