Premièrereeks !
IFIGENEIA / WINDSTIL
door
DE STOKERIJ
Tekst en regie: Brecht Hermans | Live muziek: STATUE

UITVERKOCHT !


© Yannick Wijnants


Tekst en regie
: Brecht Hermans
Muziek: STATUE
Spel: Anne-Charlotte Bisoux en Gideon Hakker
Kostuums: Hanne Geerts
Decor: De Stokerij ism Technisch Instituut Heilig Hart (Hasselt)
Muzikale dramaturgie: Pieterjan Hermans
Zakelijke leiding en productie: Peter Hendrikx
Website: Dimitri Neefs
Productiesteun: kunstencentrum BELGIE, TAKT Dommelhof,
                              Provincie Limburg en Stad Hasselt


Aulis.
Het Griekse leger wacht. Op wind, om te kunnen vertrekken naar Troje.
Achilles wil niet. Hij zal sterven in de oorlog.
Ifigeneia zal worden geofferd voor wind.
Ze wil niet. Ze wil liever leven.
In dit niemandsland ontmoeten Achilles en Ifigeneia elkaar.
Veroordeeld tot de dood, kiezen zij voor het leven.


Ifigeneia / Windstil is een liefdesverhaal, gehinderd door het lot. Een klassieker hardhandig door elkaar geschud. Een bom van opgekropte woede, van personages die tot nu toe werden verdrukt. Deze keer bepalen Ifigeneia en Achilles zelf hun lot. Met schurende gitaren en opzwepende drums in de achterhoede, een explosie van energie. Theater als een rockconcert. Theater dat van het podium spat.

Voor Ifigeneia / Windstil gaat De Stokerij een bijzondere samenwerking aan met de Hasseltse band Statue (winnaars Jong Muziek op Theater Aan Zee 2011). Met hun psychedelische postrock - denk Pink Floyd, Brian Eno, Sonic Youth, Neu! - vertolken zij de emoties van de personages: de agressie, de pijn, maar even goed het verlangen, de tederheid. Meer nog: de muzikanten worden zelf personage, maken deel uit van de groep soldaten op de scène. Via de verregaande integratie van muziek in de voorstelling vervagen de grenzen; tussen muziek en spel, tussen muzikant en acteur.

De Stokerij is een jong theater- en muziekcollectief uit Hasselt. Brecht Hermans, Peter Hendrikx en Pieterjan Hermans vormen de artistieke kern. Alle drie zijn ze zowel theatermakers als muzikanten. Samen delen ze een fascinatie voor oude verhalen, die ze op het podium nieuw leven inblazen. Teksttheater dus, met veel oog voor de poëzie en muzikaliteit van de taal. Met live muziek ook, en steeds in een eigenzinnige, eigentijdse vorm.

Brecht Hermans (°1985) studeerde Theaterwetenschappen aan de Universiteit Gent en Podiumtechnieken aan het RITS te Brussel. Hij verraste eerder al in kunstencentrum BELGIE als acteur en regisseur voor Cie Hatsjie, Kaboekie +16, Dag Soep en cie Mosterd met Zaad. Peter Hendrikx (°1984) studeerde Germaanse Talen in Brussel en Leuven, en is momenteel in opleiding voor regisseur/docent aan Toneelacademie Maastricht. Bij Compagnie Hatsjie acteerde hij in Dood in Venetië en Salomé en regisseerde hij de voorstelling Siegfried. Pieterjan Hermans (°1985) studeerde Germaanse Talen aan de Katholieke Universiteit Leuven, is klassiek geschoold op piano en autodidact op gitaar. Bij Compagnie Hatsjie componeerde hij muziek voor Dood in Venetië en Salomé, waarin hij ook telkens op scène stond.

www.destokerij.be

        

          Online tickets do 8 mrt 2012   do 8

  vr 9 mrt 2012 > UITVERKOCHT!     vr 9

  za 10 mrt 2012 > UITVERKOCHT! 
 za 10

 
 
 

DATA:
do 8, vr 9 en za 10 maart 2012

AANVANG:

telkens om 20.00 u.


INKOM:
Vvk Ticketmatic: EUR 6 (leden BELGIE) / EUR 8

Kassa: EUR 7 (leden BELGIE) / EUR 9