MOUNTAINS OF THE MOON
door Straattheatergroep Yawar (Genk)

Regie:
Georges Comhair, Akin Tatar
Spel: Ferhan Aktay, Salvatore Lampariello, Mathieu Moesen,
Gianni Sangiacomo, Leen Ruyters, Gert Reynders, Malika N'Ait-si-Lahcen

Muziek: Frank van Baelen
Kostumering: Leen Ruyters, Theateracademie Maastricht.
Productiesteun: Kunstencentrum BELGIE


MOUNTAINS OF THE MOON

"Mountains of the Moon" verwijst naar de naam van een voormalig koloniaal hotel van de Engelsen in Oeganda, dat floreerde in de jaren 70-80. Het hotel is de plaats waar een aantal bevreemdende personages te gast zijn en elkaar ontmoeten. Ze zijn er op uitnodiging van John, de Maitre d’hotel, een gedistingeerd maar neurotisch personage, geassisteerd door zijn attente butler.

Onder de genodigden bevinden zich onder meer de ietwat verfijnde en theatrale Benoit met bloeddorstige trekjes, vervolgens de waanzinnige Ungern Kahn, visionair en monster in spe; alsook Ariel, een bijzonder vraatzuchtig en niets ontziend karakter. Als laatste in het rijtje hebben we nog de geslepen maar uiterst wrede Katerina, met duistere kantjes. De Maitre, ziekelijk geobsedeerd door macht en rijkdom, sluit een geheim verbond met de tijd, om zijn ultieme levensdoel te verwezenlijken, namelijk “onsterfelijkheid" ... Wanneer de gasten aankomen met hun bagage in het hotel, stopt de tijd, en probeert John hun meest bizarre en bloederige eigenschappen te ontfutselen. Maar alles heeft een prijs ...

YAWAR

Na succesvolle producties als ‘Can Brûler’, ‘Madzone’, ‘Brown Bovari’ en 'El Amaru' ondersteunt kunstencentrum BELGIE nu ook het nieuwste theatrale avontuur waarmee Yawar zich resoluut blijft profileren als buitenbeentje in het Limburgse theaterlandschap. De etnische verscheidenheid binnen Yawar -het bonte gezelschap is samengesteld uit jongeren en volwassenen van verschillende Genkse wijken- schenkt een unieke meerwaarde. De verschillende achtergronden kleuren de groep en dus ook de sfeer en gedreven opbouw van de voorstellingen, met nationaal en internationaal succes tot gevolg op tal van grote manifestaties (van Pukkelpop en Straattheaterfestival Hasselt... tot uitwisselingen en festivals in Peru, Finland, Berlijn, Japan...). Met 'Mountains of the Moon' ruilt Yawar voor het eerst de ruwheid van de straat met de intimiteit van een kleine theaterzaal. In deze mystiek-verhalende voorstelling bewandelt Yawar dan ook nieuwe paden, maar steeds vanuit hun oorspronkelijke, Indiaanse missie: Yawar, het Indiaanse woord voor 'bloed', ... bloed als symbool voor leven en dood.

Lees HIER het artikel uit HBVL (wo 16/03)
Bekijk HIER de foto's van huisfotograaf Ronny Wertelaers

www.yawar.bevrijdag 18 maart : UITVERKOCHT !!

zaterdag 19 maart
 
 
 

DATUM:
vr 18 (premiere) & za 19 maart 11

AANVANG:

20.00u.INKOM: VVK Ticketmatic: € 7 (leden BELGIE) / € 9
Kassa: € 8 (leden BELGIE) / € 10