zie!duif
speelt 19 JUNI

Van en met: Tina Ameel, Leen De Graeve, Sarah Demoen, Kathleen Treier, Ine Van Baelen, Katrien Van Wassenhove en Leentje Vandenbussche
Coach: Jan Bijvoet (Theater Zuidpool)
Coproductie: Cultuurcentrum Luchtbal | Met dank aan: Oude Badhuis | Steun: Vlaamse Overheid en
Stad Antwerpen

 

Zie!duif is een nieuw collectief van acht theatermakers die elkaar - als studenten van de Master-na-Master Theaterwetenschappen aan de Universiteit Antwerpen - vinden tijdens een workshop onder leiding van acteur/regisseur Frank Vercruyssen (Tg Stan). De resulterende voorstelling Een Tipje Van De Luier (oktober 2006) valt meteen in de prijzen tijdens het Studententheaterfestival van Groningen (arpil 2007). Acht van de tweeëntwintig deelnemende studenten besluiten om resoluut verder te gaan als theatercollectief.
Zie!duif is geboren.

De jonge theatermakers van zie!duif kiezen voor thema’s die hen na aan het hart liggen en dagelijks beroeren. In de vorm zetten ze het publiek en de acteurs graag zij aan zij, op hetzelfde niveau in plaats van gescheiden door een podium. De kleuren van de personages liggen dicht bij hun eigen karakters, net als de taal die ze spreken en de ideeën die ze verwoorden. Zo beogen ze een dialoog, niet alleen onder elkaar, maar vooral ook met het publiek. Met Stockholm (vr 19 november), dat de KBC Jongtheaterprijs op Theater Aan Zee #2008 in de wacht sleepte, en de gloednieuwe voorstelling 19 JUNI (za 20 november) ruimt kunstencentrum BELGIE nu baan voor deze nieuwe lichting theatermakers die u graag ontvangen in hun midden.


In 19 juni krijgt het publiek een inkijk in de werking van een zangensemble. Blijkbaar is er zopas een bom gebarsten in de groep. En dat zit hoog, zo blijkt: persoonlijke frustraties, non-communicatie en een gebrek aan professionalisme hebben het ensemble tijdens de afgelopen maanden langzaam maar zeker de das omgedaan. Er was enkele weken geleden al een teken aan de wand: toen is een lid van het ensemble ermee gestopt. Om aannemelijke redenen: te druk, geen tijd, engagement is belangrijk en deelnemen zonder volledige inzet gaat niet. Maar is dat wel zo? Wat betekent dat: volledige inzet? Wat houdt dit ensemble samen? En valt het wel altijd in woorden te vatten, waarom mensen elkaar opzoeken en doen wat ze doen?

Dit is gewoon een koor. Met sopranen, mezzosopranen en alten. Elke week komen zij samen om te zingen.
look at him,
Een sopraan zet koffie. Een alt bekijkt haar. Wil zij ook koffie?
look at him now and now,
Een andere sopraan neemt haar partituren erbij.
now the music is gone,
Welk lied zal ze kiezen om op te warmen?
no music anymore
De alt gaat naar het toilet. Moet dat nu? Waarom zit zij hier?
the perfect human in a room with no boundaries,
Waar zou zij willen zijn als ze hier niet was?
and with nothing and a voice saying a few words, this voice saying a few words,
De sopraan legt haar partituur neer.
look at him now,
Waarom doen zij wat ze doen?
look at him all the time,http://www.zieduif.be 
 
 

DATUM:
za 20
november

AANVANG:

20.00u.


INKOM: vvk Ticketmatic: EUR 8 (leden BELGIE) / EUR 10
Kassa: EUR 9 (leden BELGIE) / EUR 11