> Voordracht BART STAES : klimaatspecialist Groen!

> Docufilm: HOME van Yann Arthus-Bertrand (Fr,2009)


In de aanloop van de klimaatconferentie te Kopenhagen in december lanceert Groen! ambitieuze klimaatvoorstellen op 5 domeinen: mondiaal, Europees, federaal, Vlaams en lokaal en een campagne om mensen te ondersteunen in hun oproep voor een stevig klimaatbeleid. Groen! wil de verschillende niveaus oproepen om pakken meer ambitie aan de dag te leggen.

Ook Groen! Limburg gaat voluit voor Kopenhagen. Om het enorme belang van een ambitieus klimaatakkoord te benadrukken, organiseren we in Hasselt een Kopenhagen-avond. Europarlementslid Bart Staes zal maandag 30 november duiding geven en vertellen hoe we Kopenhagen tot een succes kunnen maken en voor welke uitdagingen we staan. Er is uiteraard ook ruimte voor debat.

Aansluitend vertonen we de schitterende docufilm ‘Home’ van Yann Arthus-Bertrand. Een film die je anderhalf uur meeneemt op reis langs de mooiste plekjes van onze planeet. ‘Home’ toont zowel de schoonheid van de planeet, als het gevaar waarin ze verkeert. Met adembenemende beelden wil de film verrassen, verwonderen en vraagtekens plaatsen. Een ode aan de planeet en haar fragiele evenwicht.


DATUM : ma 30 nov

AANVANG: 20.00 u

TOEGANG : gratis

ORGANISATIE : Groen! Limburg vzw