20 jaar Vlaanderen Vakantieland : "Architectuur en Cultuur in de Hasseltse stationsbuurt"

Begeleid bezoek Huis Hoste, pand Koloniale Waren en Kunstencentrum BELGIE + avondactiviteiten in Kc BELGIE.

Za 27 èn zo 28 maart
14u00 - 16u00
Max. 50 personen per dag !

Zowel op zaterdag 27 als op zondag 28 maart wordt naar aanleiding van '20 jaar Vlaanderen Vakantieland' een een uniek parcours aangeboden door kunstencentrum BELGIE.

De deelnemers worden verwacht tussen 13u45 en 14u00 aan de Koningin Astridlaan 85 waar een rondleiding start in de beschermde monumenten 'Koloniale Waren' en 'Huis Hoste'. In deze vroeg-modernistiche panden was de groothandel Janssens & Gilissen gevestigd die de bevoorrading verzorgde van een uitgebreide keten Centra buurtwinkels. Recent kreeg deze unieke historische plek met het productiehuis 'Open Circuit' van kunstencentrum BELGIE een nieuwe culturele bestemming. Het onderzoek voor de renovatie is volop in voorbereiding... maar ondertussen vonden er al heel wat initiatieven plaats waaronder de binnenopnames van 'De Smaak van De Keyzer', een project met Lou Reed en Laurie Anderson, bijzondere festivals en theaterproducties enz...
weblink : www.open-circuit.com

Nadien wandelen we de hoek om voor een bezoek aan de voormalige industriële panden waar Kunstencentrum BELGIE reeds 20 jaar gehuisvest is. We gaan er de expo bezichtigen 'Black, Yellow, Red and Other Colors' van Gyz La Rivière (NL - Fret Click collectief). Rusteloosheid, verveling en verzadiging, dat is waar het werk van Gyz La Rivière over gaat. De dagelijkse onhoudbare stroom beelden, infographics, logo’s en iconen die onze zintuigen voortdurend prikkelen vormen voor hem een onuitputtelijke bron van inspiratie.
weblink : www.kunstencentrumbelgie.com/programma/expo/gyzlariviere.html

Vlaanderen Vakantieland bezoekers die ook 's avonds de stad Hasselt verkennen kunnen op beide avonden terecht in kunstencentrum BELGIE, Burgemeester Bollenstraat 54, voor een bijzondere mix van theater, muziek en beeldende kunst. Kunstencentrum BELGIE biedt speciaal voor deze bezoekers ledenkorting, meer info over deze avondprogramma's hieronder.> AVONDACTIVITEITEN 27 & 28 maart in Kunstencentrum BELGIE !
Kunst op avontuur > Theater - Concerten - Expositie...
> Ledenkorting voor Vlaanderen vakantieland bezoekers met bandje !

Zaterdag 27 maart
Theater : OPUSXX > Monoloog door SOFIE DECLEIR (Theater Zuidpool)

OPUSXX is een ronduit verbluffende en subliem geacteerde monoloog. Sofie Decleir (jawel, de dochter van…) kreeg terecht jubelende kritieken met als kers op de taart een vijfsterren-recensie in De Morgen: "Bijzonder beklijvend is de manier waarop Sofie eenzaam en in een voortdurende wolk van nevel gehuld, gedurende bijna twee uur haar publiek vastgrijpt en nooit lost. Ze brengt op een sarcastische manier haar kleine geschiedenis van de 20ste eeuw.

- Plaats : Burgemeester Bollenstraat 54
- Deuren : 19.00u - aanvang 20.00u
- Inkom : 7 euro i.p.v. 9 euro (korting met polsbandje Vlaanderen Vakantieland)
- Reserveren aangewezen via belgie@skynet.be
- Tevens te bezichtigen > expo van Gyz La Rivière (NL) : zeefdrukken, installaties en kortfilm.

- weblinks:
http://www.kunstencentrumbelgie.com/programma/theater/opus.htm
http://www.kunstencentrumbelgie.com/programma/expo/gyzlariviere.html

Zondag 28 maart
Concerten THE ENGINES (US) + DIGITAL PRIMITIVES (US),
i.s.m. Motives For Jazz

THE ENGINES: Oorspronkelijk een trio bestaande uit saxofonist Dave Rempis, bassist Nate McBride en percussionist Tim Daisy. De uiteindelijk line up van 'The Engines' valt ergens in de lente van 2006 in zijn definitieve plooi nadat tromobonist Jeb Bishop de rangen vervoegt. Hun nieuwe release 'Wire and Brass' rolt momenteel van de pers en is de directe aanleiding voor deze Europese tour.

DIGITAL PRIMITIVES: Meesterlijk pianist, multi-instrumentalist en instrumentenbouwer Cooper-Moore, clarinetspeler en saxofonist Assif Tsahar en percussionist Chad Taylor vormen samen het bijzondere trio 'Digital Primitives'. Pop, blues, Afrikaanse elementen, Amerikaanse traditionals, jazz en toch free, dat is waar deze heren in uitblinken.

- Plaats : Burgemeester Bollenstraat 54
- Deuren : 19.00u - aanvang 20.00u
- Inkom : 7 euro i.p.v. 9 euro (korting met polsbandje Vlaanderen Vakantieland)
- Reserveren aangewezen via belgie@skynet.be
- Tevens te bezichtigen > expo van Gyz La Rivière (NL) : zeefdrukken, installaties en kortfilm.


weblinks:
http://www.kunstencentrumbelgie.com/programma/concert/theengines.htm
http://www.kunstencentrumbelgie.com/programma/expo/gyzlariviere.html