AROMA DI AMORE
(BE)
Originele Line up: ELVIS PEETERS (zang), FRED ANGST (gitaar) en LO MEULEN (bas)
+
Guests: ANNELIES TANGHE (backing vocals / multi-instrumentaliste) en BRUNO WYNANTS (live mixing)NIEUW ALBUM & SINGLE, januari 2016 op Starman Records,

> Single & clip "De nacht en zijn kwaad”
> Full CD : “Zin”switchback
                                                                                                                                   

AROMA DI AMORE


Aroma Di Amore (Kc BELGIE 2012) bewijst al meer dan 30 jaar dat Nederlands dé voertaal kan zijn voor experiment, tegendraadse ideeën en engagement. Met een schare trouwe fans in hun gevolg, schudde de band het slaperige Vlaamse muzieklandschap van de jaren ’80 eens deftig wakker. Anno 2016 heeft Aroma Di Amore nog steeds 'Zin'.

Aroma Di Amore¸ Rock Rally-finalisten in 1982, pionierde met een symbiose van elektronische ritmes, sinistere of baldadige gitaren en repetitieve dubbassen. Alternatieve rock gecombineerd met elektronica, fungeerde als fundament voor Elvis Peeters' vlijmscherpe Nederlandstalige teksten, met een flinke brok maatschappijkritiek, maar evenzeer met subversieve poëzie. In die tijd ontsproot vernieuwing aan de oevers van de Mechelse Dijle met twee elpees ‘Harde feiten’ (’86) en ‘Koudvuur’ (’87) en een aantal legendarische nummers zoals 'Voor de dood' of 'Een hoofd in de supermarkt'. De cultstatus van de desolate electronica-postpunkchansonniers Aroma Di Amore was gevestigd. Maar ook de bevlogen podiumact waarin Peeters zich als een waanzinnige shamaan door het repertoire catapulteerde droeg in grote mate bij tot hun legendarische status. Nu de heren een dag ouder zijn mag de 'sturm und drang' wat milder zijn, de relevantie van hun muziek is er zeker niet minder om.

De groep rond gitarist Fred Angst, bassist Lo Meulen en zanger Elvis Peeters maakte, na een paar felgesmaakte compilaties, in 2012 een stevige come-back met het album ‘Samizdat’, en nu is er opvolger ‘Zin’, hun meest veelzijdige plaat ooit. Daar waar veel tijdgenoten de jaren 80 blijven recycleren gaat Aroma Di Amore resoluut voor een hedendaagse sound. Daarom ook vroegen ze om de nummers te laten mixen door Jürgen De Blonde (De Portables, Köhn), die een gelijkaardige eigenzinnigheid aan de dag legt als de heren zelf. U zal het geweten hebben...

In hun live-act worden zij bijgestaan door backing zangeres en multi-instrumentaliste Annelies Tanghe en livemixer Bruno Wynants.

Lees het artikel uit HBVL (12/3/16) : >> Klik Hier <<

AROMA DI AMORE SITE : >> Klik Hier <<

AROMA DI AMORE FACEBOOK : >> Klik Hier <<

STARMAN RECORDS FACEBOOK : >> Klik Hier <<

 

 

 


 
 
 

DATUM:
za 12 maart 2016

AANVANG:
20.00 u

INKOM:
ONLINE TICKETS
EUR 7 (leden BELGIE) / EUR 10

KASSA:
EUR 9 (leden BELGIE) / EUR 12