BART DEGLIN

SCENES FROM THE SECOND STOREY
expo taferelen van Bart Deglin (BE)
Scene from the second storey #2 - aquarel op boekflap.
                                                                            

 

Bart Deglin, geboren in1973 in Sint-Truiden, woont en werkt in Hasselt en is autodidact in zijn artistiek parcours. Hij werkt met aquarel, acryl, bic op papier, de combinatie hiervan op papiercollages, en olie op doek. Op zijn indringende werken staan meestal mensen afgebeeld, van wie de kijker zich kan afvragen - door het beeld, de sfeer, door de titel - wie of wat de mensen zijn, wat ze doen, waarom…. Dat is de steeds wederkerende thematiek in zijn werk.

In Kc BELGIE toont Bart Deglin onder de titel 'Scenes from the second storey' een gloednieuwe reeks werken, aangevuld met divers bestaand werk. Scenes from the second storey (albumtitel van God Machine) is een knipoog naar het muzikale verleden van Deglin, een stuk van zijn leven dat hem nog steeds inspireert. Wat hij creëert rond 'the second storey' staat voor "de bovenkamer", een reeks van taferelen in aquarel op boekflap, gecombineerd met tekst, een werkwijze die hij vaker toepast. Het resultaat zit vol humor, sarcasme, de combinatie beeld-tekst maakt ruimte voor interpretatie en kan leiden tot een wrange nasmaak.

Website: www.bartdeglin.be

Over het werk van BART DEGLIN:

Het aantrekkelijke en bekoorlijke van zijn schilderstijl staat in contrast met de soms bittere en scherpe boodschap die vol humor zit maar toch ook een wrange nasmaak nalaat" (Lien Van Ranst)

Misschien is Bart Deglin helemaal niet geïnteresseerd in mensen op zich. Hoe langer ik kijk naar zijn werk, des te meer ik het gevoel krijg dat hij de mensen 'misbruikt' als klerenhangers, om het oneerbiedig te zeggen….Het is een serie die lijkt te gaan over onvermogen, over eenzaamheid - en veel minder over verbazing. Eerder vervreemding. Tegelijk is het geen harde serie. Niets of niemand wordt veroordeeld. (Han van Wel)

De spannende figuratie van Bart Deglin fluistert eerder iets over de levensstrijd in dit ondermaanse bestaan en de pijn van het zijn. (Christine Vuegen)

Bekijk de foto's van de vernissage © Sven Maes >> Klik hier


The light is blinding. You go first - tape, bic, potlood en acryl op papiercollage

 

  

 
 
 


DATUM:
za 12 nov 2016 (vernissage)

DEUREN: 19.00 u.

INKOM: Gratis !

De expo loopt t.e.m. za 10 dec 2016, toegankelijk op activiteitsdagen (zie agenda) vanaf 19.00 u.