HAIL, CAESAR!
COEN BROTHERS


Regie: Ethan & Joel Coen (US)
Cast: George Clooney, Ralph Fiennes, Scarlett Johansson, Tilda Swinton,
Frances McDormand, Channing Tatum,…

(UK - US / 2016 / DCP / 106’)

De nieuwe komedie van Joel en Ethan Coen (‘Fargo’, ‘The Big Lebowski’, No country for old men (Kc BELGIE, 2008), Burn after reading (Kc BELGIE 2009), speelt zich af in de laatste jaren van het Gouden Tijdperk in Hollywood. De film beschrijft een dag van ‘studio fixer’ Eddie Mannix, die zich in allerlei bochten moet wringen om de problemen van de studio op te lossen. Mannix wordt belast met het onderzoek naar de mysterieuze verdwijning van Baird Whitlock, een beroemde filmster die net aan de opnames van een peperduur Romeinenepos was begonnen. De sterrencast bestaat uit onder anderen Josh Brolin, George Clooney, Ralph Fiennes, Tilda Swinton, Channing Tatum, Scarlett Johansson, Jonah Hill en Frances McDormand.

"Hail, Hollywood! was wellicht een treffender titel geweest voor de nieuwste film van de Coens. (..) Hail, Caesar! blijkt dichter te liggen bij O Brother, Where Art Thou? , hun komedie uit 2000, dan bij Barton Fink waarmee hij wordt vergeleken. (..) Dit keer minder scherp dan gebruikelijk, maar nog altijd bovengemiddeld leuk." (NRC ****).

DE NUMBSKULL TRILOGIE
Hail, Caesar! is de vierde samenwerking tussen George Clooney en de Coen broertjes. Het is de derde en laatste film in de zogenaamde Numbskull Trilogy. Hierin speelt Clooney telkens een ander personage dat niet bijster intelligent is. De trilogie werd ingezet met O Brother, Where Art Thou? (Kc BELGIE, 2001). Toen was er eigenlijk nog geen sprake van een trilogie, dat idee ontstond pas toen Clooney in Intolerable Cruelty in 2003 ook een hoofdrol kreeg.

FILMOGRAFIE COEN BROTHERS :
Hail, Caesar! (2016) - Inside Llewyn Davis (2013) - True Grit (2010) - A Serious Man (2009)
Burn After Reading (2008) - No Country for Old Men (2007) - Paris je t'aime (2006)
The Ladykillers (2004) - The Big Lebowski (1998) - Fargo (1996)

Official site >> Klik Hier <<

 

  

 
 
 

DATUM:
za 9 april 2016

AANVANG:
20.00 u.

INKOM:
vvk Ticketmatic : EUR 5 (Leden BELGIE) / EUR 7

Kassa : EUR 6 Leden BELGIE / EUR 8