ONE MORE TIME WITH FEELING
NICK CAVE & THE BAD SEEDS

Regie: Andrew Dominik (AU, Engels gesproken en ondertiteld, DCP 2D, 112’)
Muziek: Nick Cave and the Bad Seeds
Cast: Nick Cave, Warren Ellis, Martyn Casey, Thomas Wydler,
Jim Sclavunos, George Vjestica, Else Torp, Susie Cave, Earl Cave.

* "Indrukwekkende film toont zoekende Cave na de dood van zijn zoon." (DM, 9/2016)
* “Nick gelooft niet meer in verhalen." (Regisseur Dominik, 9/2016)


ONE MORE TIME WITH FEELING

De meest bejubelde film op het festival van Venetië was de hartverscheurende documentaire 'One More Time with Feeling' van Andrew Dominik. Wat een making of had moeten worden over het zestiende album ’Skeleton Tree’ van de charismatische standalone Nick Cave en zijn Bad Seeds kreeg abrupt een tragische wending.

In juli vorig jaar kwam Caves 15-jarige zoon Arthur tijdens de opnames om het leven, nadat hij van een hoge klif in de buurt van Brighton viel. 'One More Time with Feeling' getuigt hoe een lijdend artiest probeert om zijn weg door het duister te vinden, uit respect voor zijn overleden zoon. Steun vindt hij bij zijn trouwste kompanen Warren Ellis en Martyn Casey.

ANDREW DOMINIK

De in Nieuw-Zeeland geboren Andrew Dominik, die eerder met Nick Cave en Bad Seed Warren Ellis samenwerkte voor de film 'The Assissination of Jesse James’ nam de regie van de documentaire voor zijn rekening. Dominik houdt het sober en sereen. Live-opnames in de studio, repetities en interviews worden afgewisseld met discrete huis-, tuin- en keukenscènes ten huize Cave.

Evenwel gaat hij de pijnlijke onderwerpen over rouw en verlies niet uit de weg. In de slotact van de film hoor je Arthur en diens tweelingbroer Earl, die samen met Caves echtgenote Susie hun vader komen bezoeken in de studio, het nummer Deep Water zingen, geschreven voor Marianne Faithfull.

NICK CAVE, BAD SEEDS & Kc BELGIE

Na de wereldwijde lancering van van de film op 8 september en de release van 'Skeleton Tree’ op 9 september 2016 wil Kc BELGIE de trouwe schare fans deze indringende prent niet onthouden. Cave en zijn Seeds uit de Australische muziekscene zijn immers vaste waarden in uiteenlopende settings die KcB verzorgde :

Van filmmuziek (20.000 Days on Earth, The Assassination of Jesse James, The Road…) over de portretfotografie (Eva Vermandel in Huis Hoste) tot live concerten met Bad Seeds Warren Ellis en Martyn Casey (The Dirty Three, Triffifds events in KcB en pand Koloniale Waren) en ex-Seed Mick Harvey (Four Acts of Love, Ministry of Wolves, Triffids events, Gainsbourg tribute).

Single clip Jesus Alone: https://www.youtube.com/watch?v=9iGxoJnygW8
Info English: pdf download

Nick Cave website: www.nickcave.com/films/one-more-time-with-feeling
Film website: http://www.onemoretimewithfeeling.film

Bekijk de aankondiging in HBVL (8/12/16) > Klik Hier   

 

 

 

 

 
 
 

DATUM:
za 10 december 2016

AANVANG: 20.00 u

VVK: EUR 5 (leden BELGIE) / EUR 7

KASSA: EUR 6 (leden BELGIE) / EUR 8