ROOM
LENNY ABRAHAMSON


Regie: Lenny Abrahamson (IE)
Cast: Brie Larson, Jacob Tremblay, Sean Bridgers

* GOLDEN GLOBE AWARD 2016
Winnaar Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een Drama Brie Larson
* OSCARS NOMINATIES 2016
Beste Film, Beste Vrouwelijke Hoofdrol Brie Larson, Beste Aangepast Scenario, Beste Regie(IE - CA / 2015 / DCP / 118’)

Room is het aangrijpende verhaal over de onvoorwaardelijke liefde tussen een moeder en haar zoontje die onder de meest hartverscheurende omstandigheden proberen te overleven.

Twee jaar zat Ma vast in Room, toen ze haar zoontje Jack kreeg. Ze wordt samen met hem vastgehouden in een schuurtje in de tuin van een man die ze ‘old Nick’ noemen. Daar hebben ze ongeveer tien vierkante meter ruimte, misschien wel minder, om op te leven. Maar nu Jack vijf is, besluit Ma een keuze te maken: ze moet en zal ontsnappen om hem toch een kans op een normaal leven te geven.

In Room schetst regisseur Lenny Abrahamson eerst een aangrijpend portret van het leven van Ma en Jack. Hoe vullen ze hun tijd in de kleine ruimte? Vooral Jack is hierin interessant: voor hem is de wereld Room. Het zorgt voor een boel grappige interpretatiefouten. Maar de knul weet niet beter en dat maakt het erg tragisch. De manier van filmen leent hierin ook een claustrofobisch gevoel aan de scènes. Je zit overal dicht op, omdat je eenvoudigweg niet anders kan. Zo klein is de ruimte waarin ze leven.

Abrahamson regisseerde zijn eerste langspeelfilm "Adam & Paul" in 2004. In 2007 regisseerde hij "Prosperity", een vierdelige miniserie voor televisie en datzelfde jaar volgde zijn tweede speelfilm "Garage". Deze film werd vertoond op verschillende grote filmfestivals wereldwijd en ontving de C.I.C.A.E op het filmfestival van Cannes. In 2012 regisseerde hij zijn derde film "What Richard Did", gevolgd door "Frank" (Kc BELGIE 2015) de ietwat onconventionele film waarin de protagonist de hele tijd met een enorm hoofd gemaakt uit papier-maché rondloopt. De rol van Frank werd oorspronkelijk geschreven met Johnny Depp in gedachten, maar Michael Fassbender hoorde echter van het script en benaderde de producenten, om hen te laten weten hoe graag hij de rol wel niet op zich wilde nemen. Voor zijn eerste vier films en de televisieserie werd hij telkens bekroond met de Irish Film & Television Award voor beste regie.


Room (imdb) >> Klik Hier <<

 

 

  

 
 
 

DATUM:
za 21 mei 2016

AANVANG:
20.00 u.

INKOM:
vvk Ticketmatic : EUR 5 (Leden BELGIE) / EUR 7

Kassa : EUR 6 Leden BELGIE / EUR 8