THE REVENANT
  Alejandro González Iñárritu


Regie: Alejandro González Iñárritu (US / 2015 / DCP / 156')
Cast: Tom Hardy, Leonardo DiCaprio, Domhnall Gleeson, Will Poulter, Paul Anderson, Lukas Haas e.a.
Muziek: Ryuichi Sakamoto! en Alva Noto (aka Carsten Nicolai)

* Oscar nominaties 2016
12 nominaties waaronder : Beste film - Beste acteur Leonardo DiCaprio
Beste mannelijke bijrol Tom Hardy - Beste regisseur Alejandro G. Iñárritu

* Winnaar 3 GOLDEN GLOBES 2016
beste film (drama) - beste acteur (Leonardo Di Caprio) - beste regisseur (Iñárritu)

* Winnaar 5 BAFTA'S 2016
beste film - beste acteur - beste regisseur - beste geluid en beste cinematografie

THE REVENANT is de nieuwste prent van Alejandro González Iñárritu (Kc BELGIE 2000 - 2015 met o.a. Birdman - winnaar van 4 Oscars in 2015 -, Babel, Amores Perros, Biutiful en 21 Grams). De film is een episch avonturenverhaal over overleven, wraak en vergelding. Gebaseerd op een roman van Michael Punke neemt Leonardo DiCaprio het op tegen de oerkracht van de Noord-Amerikaanse wildernis, verdwaalde beren... en Tom Hardy. Tijdens een expeditie wordt de legendarische kolonist en pelsjager Hugh Glass aangevallen door een beer en voor dood achtergelaten door zijn metgezellen. Gedreven door zijn wil om te overleven en de liefde voor zijn familie, begint Glass aan een barre overlevingstocht door de prachtige Canadese wildernis.

Voor de productie van THE REVENANT stelde regisseur Iñárritu zijn crew bloot aan de meedogenloze kou van winters Canada. Het kwik daalde tijdens de opnames tot min veertig. De film wordt door critici vergeleken met de klassieke western THE SEARCHERS van John Ford en met werk van Werner Herzog (AGUIRRE, DER ZORN GOTTES). Het camerawerk komt opnieuw van Emmanuel Lubezki (Kc BELGIE 2015 BIRDMAN, 2011 THE TREE OF LIFE). Lubezki won voor zijn uitzonderlijk camerawerk reeds tal van internationale prijzen. In de wildernis van Canada en Argentinië heeft hij voor deze nieuwe productie voornamelijk gebruik gemaakt van natuurlijk zonlicht, maanlicht en vuur. Hiermee zorgt hij voor een uitermate realistische sfeer en impact op de kijker.

In februari 2015 won Alejandro González Iñárritu nog de Oscar voor beste regisseur voor zijn film Birdman, die in één shot leek te zijn opgenomen. Benieuwd of hij met deze nieuwe film weer een Oscar kan binnenrijven. Leonardo DiCaprio wordt alvast getipt als grote kanshebber!

DE GRILLIGE FILMSCORE : EEN MEESTERWERK

De wereldvermaarde Japanse componist-acteur en voormalig Yellow Magic Orchestra lid Ryuichi Sakamoto en de Duitse elektronicakunstenaar en visueel artiest Alva Noto ((aka Carsten Nicolai) werkten samen aan de soundtrack van de film. Het palmares en de samenwerkingen van beide heren zijn indrukwekkend (o.a. met David Bowie, Pedro Almodóvar, David Sylvian, Fennesz, het Raster-Noton label, Guggenheim, Ars Electronica, Oscar filmmuziek The Last Emperor, de Biënnale van Venetië, Tate Modern en zoveel meer….). Een Oscar mogen de eigenzinnige muzikanten nochtans vergeten, omdat ze onomfloerst verklaarden dat hun werk vervlecht is met dat van andere componisten, wat hen diskwalificeert volgens de bekrompen reglementen van de Academy. Maar geen nood, de gehele soundtrack is alvast uit op vinyl via Milan Records. Beluister hier een fragment : >> Klik Hier <<

   
Wikipedia Ryuichi Sakamoto >> Klik Hier <<
Site Alva Noto >> Klik Hier <<

 

"De openingschene is een van de vetste en meest realistische die ik ooit zag." (FILMTOTAAL)

Lees het artikel (grote winnaar op Golden Globes) uit De Morgen van 12/01 >> Klik Hier <<
Bekijk hier het item uit het VTM-journaal van maandag 11/01 >> Klik Hier <<
Gaat Leonardo eindelijk een Oscar winnen? Lees het in De Morgen 11/01 >> Klik Hier <<
Lees het artikel uit HBVL (11/01) >> Klik Hier <<
Lees het artikel uit DE MORGEN (26/01) >> Klik Hier <<
Lees het artikel uit HBVL (27/01) >> Klik Hier <<
Bekijk het item uit het één journaal ( 27/01) >> Klik Hier <<


official site: >> Klik Hier <<
Checkpoint voor updates en prijzen : >> Klik Hier <<

 

 

  

 
 
 

DATUM:
za 2 april 2016

AANVANG:
20.00 u.

INKOM:
vvk Ticketmatic : EUR 5 (Leden BELGIE) / EUR 7

Kassa : EUR 6 Leden BELGIE / EUR 8