BEWOOND DOOR IETS GROTERS
Jokke Schreurs, Charles Ducal, Laurence Vielle, & Filip Jordens
-Met Charles Ducal (woord), Laurence Vielle (woord), Jokke Schreurs (gitaar) en
  Filip Jordens (zang) en Jess De Gruyter (film)
-Regie : Michaël Vandebril
-Decor: Kristof Morel                                                                                                                                               

Charles Ducal (Leuven, 1952) is een van de belangrijkste Nederlandstalige dichters van het moment. Hij debuteerde in 1987 met de bundel Het huwelijk en schreef tot nu toe zes dichtbundels. In 2012 werden die samengebracht in Alsof ik er haast ben. Verzamelde gedichten 1987-2012, uitgegeven bij de prestigieuze poëzie-uitgever Atlas Contact.

Daarnaast is hij de auteur van het enthousiasmerende essay Alle poëzie dateert van VANDAAG waarin hij uitlegt wat HET BELANG van poëzie voor jou en mij zou kunnen zijn. Dit jaar verschijnt zijn nieuwe bundel, De buitendeur.

Begin 2016 geeft Charles Ducal de fakkel van Dichter des Vaderlands door aan de Franstalige dichteres Laurence Vielle. In de literaire en muzikale voorstelling 'Bewoond door iets groters' blikt Ducal terug op twee drukke en inspirerende jaren waarin hij met deze titel door het land trok. Ducal vertelt over verrassende ontmoetingen, verwachte tegenstand en onverwachte ontroering die hem overkwamen. En natuurlijk brengt hij met verve zijn heldere en toegankelijke verzen die uitdrukking geven aan zijn grote maatschappelijke betrokkenheid. De thema’s die hij aanraakt (de angst niet mee te kunnen, de kracht van onze stem, oorlog, de rol van onderwijs, ...) leggen kruisverbanden tussen aangrijpende persoonlijke invalshoeken en maatschappelijk onrecht. Muzikanten van dienst Jokke Schreurs (Kc BELGIE, cd presentatie 2004...) en Filip Jordens brengen gedichten van Ducal op muziek, maar ook Belg bij uitstek Jacques Brel is van de partij. U kan ook ineens kennis maken met de fantastische Laurence Vielle die Ducal als gastdichter mee op tournee neemt. Zo is ook die andere kant van dit prachtige Belgenland vertegenwoordigd.

JOKKE SCHREURS

Psycholoog, gitarist, autodidact, muzikale veelvraat, het klopt allemaal als we het hebben over ex-Hasselaar Jokke Schreurs. Django, tango, Ellington en theater ook, maar echt typeren kunnen we hem gelukkig niet. Zigeuner-jazz met het Bérenger Trio in 1991, bluesconcert met Mieke Duytshaever (1993), het eerbetoon aan Ellington tijdens Olie op Duke (2002), de geëngageerde musette met Guido Naessen (2002), de presentatie van zijn solo-cd Mijnen Tijd (2003), de unieke samenwerking in 2009 met Dick van der Harst, Kurt Budé en Dajo De Cauter... Kunstencentrum BELGIE volgt al jarenlang het gevarieerde werk van deze bezielde en geëngageerde muzikant.

Bio Jokke Schreurs >> Klik Hier <<

 

'Bewoond door iets groters' is een productie van VONK & Zonen met steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren

Meer info over de Dichter des Vaderlands en Charles Ducal >> Klik Hier <<
Website vonkenzonen >> Klik Hier <<

 
 
 
 

DAUM:
vr 8 januari 2016

AANVANG:
20.00 u

INKOM:
Vvk Ticketmatic: EUR 6 (leden BELGIE) / EUR 8

KASSA: EUR 8 (leden BELGIE) / EUR 10