KcB OPEN CIRCUIT 2017 CONNECTEDDE KARAMAZOVS door BRECHT HERMANS
Performance, Literature, Live Music, Live-Reading

ROTTERDAM - AMSTERDAM - HASSELT
                 
                                               
       
Vr 2 juni 2017 Try out > Theater Walhalla, Rotterdam (NL)
Walhalla Rotterdam:
Meer info

Vrij 8 - za 16 sep 2017 Première > Fringe Festival Amsterdam (NL)
Fringe Festival Amsterdam: Meer info (festival) | Meer info (voorstelling)

Zo 10 sep 2017, 14-15u > Rotterdamse Uitdagen.
Aanschuiven voor een sessie van The Karamazovs, in het literaire reuzenrad op het Schouwburgplein ! : Meer info

Najaar 2017 > Belgische première @ OPEN CIRCUIT (BE)
KcB OPEN CIRCUIT Hasselt: Meer info

                                                            


switchback
                                                                                                                                               


Brecht Hermans bewerkt Dostojevski’s roman tot hoorspel in afleveringen en brengt het samen met jou tot leven. Lees mee en creëer je eigen personage. Volg de hele serie of selecteer je lievelingsepisodes, wij benen je bij. Leest u liever niet? Luister dan lekker naar de tekst en live muziek.

The Karamazovs gaat over drie broers en hun hebzuchtige vader – over bloed, wraak en jaloezie. Maar ook over religie en rechtspraak, over ethische en existentiële kwesties. Wat betekent het om een goed mens te zijn? Waarom is het zo moeilijk om samen te leven? Hoe kunnen we elkaar verdragen als we in de ander ons eigen falen weerspiegeld zien? Dostojevski is vlijmscherp, maar toont ook mededogen en empathie. The Karamazovs is een oproep om voluit voor het leven te kiezen, met compassie voor onszelf en de anderen.

Brecht Hermans is een Belgisch theatermaker, wonend in Rotterdam. Hij werkt als acteur voor het Rotterdams Centrum voor Theater en schreef teksten voor DOX in Utrecht en Filet Puur in België. In zijn eigen theaterwerk staat de ontmoeting centraal. Cellist Pau Marques i Oleo gaat muzikaal de dialoog aan met het publiek. Zijn voorliefde voor interdisciplinaire projecten maakt hem tot ideale sparring partner van The Karamazovs. Speciaal voor het Amsterdam Fringe Festival wordt de tekst naar het Engels vertaald.

Over Brechts tekst Elektra:
“Brecht Hermans bewerkte deze prachtige klassieker tot een moderne tekst die focust op de familie zelf en hoe ieder van hen zo hardnekkig in zijn eigen waarheid kan blijven geloven. Hij laat de verzen achterwege en legt in deze straffe bewerking secuur de vinger op de wonde … Deze uitzichtloze situatie is onoplosbaar … En dat is de tragedie …” (uit het Juryverslag van Landjuweelfestival 2016)

Website Brecht Hermans: >> Klik Hier <<
Facebook Brecht Hermans: >> Klik Hier <<