THE BECKETT BOULEVARD


Concept/Tekst/Spel: Natali Broods, Willem de Wolf en Peter Van den Eede
Beeld/Geluid/Techniek: Bram De Vreese en Pol Geusens
Zakelijke leiding: Joke Quaghebeur
Productie: Lien De Mulder (stage)
Met dank aan Matthias de Koning, Marlene De Smet, Jan Hautekiet en Tom Lenaerts


 
                                                              
                                                       

Met The Beckett Boulevard beoogt de Koe een politieke komedie. Niet de doortimmerde variant of een lineaire vertelling, geen vermakelijk herkenbare scènes gebaseerd op Terzake van gisteravond. Geen eenheid van plaats, tijd of handeling. Wel een wispelturige, heterogene, bijna onnavolgbare, moedwillig verdwaalde queeste naar politieke macht. Naar plekken ook waar die macht zich bevindt, ergens - zo lijkt het - in het midden. The Beckett Boulevard zal daartoe eerder cryptisch-psychologisch en tijdloos worden, dan geloofwaardig en actueel. Grillig alleszins, tegenstrijdig, ironisch, eclectisch, lenig en gul. En ondanks dit alles ook nog eens bijzonder geestig !

Natali Broods, Willem de Wolf en Peter Van den Eede radicaliseren in deze nieuwe voorstelling de vondsten die ze de afgelopen jaren met z’n drieën hebben gedaan, zoals de vermenging van autobiografie en politiek (Wit, Krenz), de misbruikte biografie (Rood), de pastiche (Olga) en het ironisch-filosofisch cultuuronderzoek (Zwart). Deze nieuwe politieke komedie zal een dramaturgie volgen die het hen mogelijk maakt met gemak zichzelf te citeren, als Samuel Beckett, Hillary Clinton, David Lynch, Woody Allen of Maggie De Block. The Beckett Boulevard is zo opportunistisch als de op bed omgekeerde schoenendoos met notities en krantenknipsels en de afspraak: ‘met dit, wat er hier voor ons ligt, moet het gebeuren!’ The Beckett Boulevard zou alledaags, bijna exemplarisch kunnen beginnen, met de oprichting van een nieuwe politieke partij bijvoorbeeld. Waarom niet? En waarom zou deze eerste scene zich niet afspelen in restaurant Ostend Queen op de bovenste verdieping van de kursaal in Oostende? En waarom zouden de founding members na de champagne niet nog even kort naar beneden gaan, naar het Casino, zodat het stuk meteen kan vervreemden, mee af kan dalen, zich kan laten verleiden om maatschappelijke overtuigingen met lust, hebzucht, hoogmoed en faalangst te vermengen. Waarom niet? The Beckett Boulevard zoekt het midden op. Het midden, dat zoals we weten door iedereen wordt gezocht, maar dat inmiddels al even hard – samen met iedereen – verdwijnt.

de Koe, in 1989 opgericht door Peter Van den Eede en Bas Teeken, leerlingen van het Antwerps conservatorium, onder leiding van Dora Van der Groen, is een laboratorium waar op hedonistische wijze onderzoek, experiment en vernieuwing wordt bedreven. Het gezelschap werkt aan een steeds veranderend procédé waarin hun teksten en repertoire, autobiografie en lectuur, hun herinneringen en visies telkens andere verbindingen met elkaar aangaan om uiteindelijk in authentiek, speelbaar materiaal te resulteren voor spitse, geestige en persoonlijke voorstellingen met een (schijnbaar) apolitieke boodschap.

Het is ondertussen even geleden, maar de afgelopen 25 jaar stond Cie de Koe als vaste waarde op het BELGIE-podium. Trendsettend en inspirerend voor menig opkomend theatertalent. Telkenmale wisten ze ook het publiek te ontroeren, te ontregelen, te benevelen of te verlichten, te vermaken en op de proef te stellen. Met spetterende voorstellingen als - vergeef ons leemtes of dwalingen in de chronologie - De Gebiologeerden, 1996, 2002 en 2009; De Slag van Glottis, 1998; My Dinner with André, 1999; Het Jachtgezelschap, 2000; Van Alles naar Allen en In Den Beginne.., 2001; Salut Les Filles en Kleine Bezetting in 2002; Drop Dead Money, Poes Poes poes (op doek) en Quarantaine, 2003; De Miserie van de jonge Werthers, De Wet van Engel en De Man Die Zijn Haar Kort Liet Knippen, 2004, MillerNin, 2005; Who’s Afraid Of Virginia Woolf, 2006; Glanzen, 2008; Een Gelukkige Verjaardag en Laat op de avond na een korte wandeling, 2009; De Nijl is in Caïro aangekomen, 2010; De Wederopbouw van het Westen, Wit in 2010 en Rood in 2012.

Lees het artikel uit DE MORGEN van Liv Laveyne ( 18/01) >> Klik Hier <<
Lees de recensie van Maarten Luyten voor Cutting Edge (19/1) >> Klik Hier <<
Lees de recensie van Bert Hertogs voor concertnews.be >> Klik Hier <<
Lees de review door Jan-Jasper Persijn (e-tcetera) >> Klik Hier <<

http://www.dekoe.be

                         

                 

               

 

 
 
 

DATUM
vr 4 maart 2016

AANVANG
20.00 u.

INKOM:
VVK Ticketmatic:
EUR 8 (leden BELGIE)
/ EUR 10
KASSA:
EUR 10 (leden BELGIE) / EUR 12