i.s.m.


BERG SANS NIPPLE

Lori Sean Berg & Shane Aspegren: Drum, elektronica, percussie, melodica, keyboards, fluit, trompet...

De Fransman Lori Sean Berg (Don Nino, Dominique A., Purr... ) en de Amerikaan Shane Aspegren (Lullaby for the Working Class, Bright Eyes, Songs:Ohia... ) zijn beiden actief als drummers. In 'Berg Sans Nipple' verenigen ze sinds 2002 hun wederzijdse drang om met diverse instrumenten aan de slag te gaan. Keyboards, fluit, handpercussie, trompet, samplers en meer van dat fraais vonden hun plaats op 'Music for The Short Film Marie Madeleine' (Gumspot, 2002), een knappe soundtrack-ep die ons voor het eerst liet kennismaken met het sonische potentieel van beide heren. Overtuigen deden ze daarna vooral op het podium door intensief te toeren met bevriende bands als 'Do Make Say Think' en 'L'Altra'. Op 'Form of...' (Prohibited Records, 2003) weet Berg Sans Nipple die live-dynamiek perfect weer te geven, een stunt die ze herhalen in het voorjaar van 2004 op de door het Spaanse Acuarela-label (zie ook Migala, Rivulets etc...) uitgebrachte ep 'Play The Immutable Truth'. Een journalist omschreef Berg Sans Nipple ooit als 'an intense experience somewhere between Money Mark and Dirty Three, with Silver Apples and Slint in the trunk of their car...'. Afspraak voor deze unieke live-band op zaterdag 23 oktober, kunstencentrum BELGIE, ergens vooraan in het midden ! http://www.bergsansnipple.com/


TUK
(K-RAA-K)3
& KURT D'HAESELEER
(De Filmfabriek)
Guillaume Graux: Laptop
Kurt D'Haeseleer: Projectie, beeldmanipulatie

Tuk (Guillaume Graux) debuteert deze maand met de cd'Proud Princess of a Brand New City' op het Belgische (K-RAA-K)3-label. De Mego/Sahko-invloeden van weleer worden mooi gecounterd door de introductie van verknipte gitaarklanken. Het resultaat situeert zich ergens tussen het klankenspel van Pita en John Fahey in, een waar schatteneiland voor geluidsarchitecten waarbij de luisteraar uiteindelijk de winnaar is. Film en video is de eerste liefde van Guillaume Graux en dat laat zich voelen tijdens de Tuk-concerten waarvoor hij samenwerkt met filmmaker/videast Kurt D'Haeseleer. D'Haeseleer is lid van het artiestencollectief 'De Filmfabriek', toonde zijn werk op internationale festivals en tentoonstellingen en staat volop in de belangstelling met de film/installatie S*CKMYP waarvoor hij samenwerkte met schrijver Peter Verhelst en geluidsbricoleur Köhn. S*CKMYP wordt trouwens begin 2005 de eerste dvd-release voor het (K-RAA-K)3-label. Tuk & Kurt D'Haeseleer nemen u mee op een audiovisuele trip zonder weerga.
http://www.kraak.net

TOM SWEETLOVE (Matamore)
Jean-Michel Leclercq: Gitaar, keyboards
Henri Gonay: Gitaar, percussie
Patrick Simon: Drum, keyboards, xylofoon
Corentin Di Prima: Bas
Maxime Lê Hung: Gitaar

Tom Sweetlove is een muzikaal vijftal uit Luik dat zich naast het maken van melancholische instrumentale sfeersongs in de beste postrocktraditie vooral inzet om de alternatieve Luikse muziekscene leven in te blazen. Via de JauneOrange- (collectifjauneorange.net) en Matamore- (matamore.net) websites/organisaties trachten ze nieuwe groepen en initiatieven te stimuleren en te ondersteunen. Tom Sweetlove debuteerde zopas op het Matamore-label met de cd 'The Message is', een splitrelease met het Nederlandse 'We vs Death'. en trok hiermee de aandacht van StuBru's Duyster. Tevens speelden ze gesmaakte concerten op het Dour Festival, Rhâââ Lovely Festival en in de Brusselse Botanique. Nu dus op het BELGIE-podium in goed gezelschap om ook u te overtuigen.
http://www.tomsweetlove.be

 
 
 

DATUM: za 23 oktober

AANVANG 20u00

INKOM EUR 7 (leden BELGIE) / EUR 9