i.s.m. Het Centrum voor Beeldexpressie


Bedoeling van het project is jongeren het reilen en zeilen van een modeshoot te laten ervaren. ‘Mode-SHOOT’ is een intens project dat jongeren een kans biedt om zichzelf op artistiek niveau te bekwamen. Het organiseren van een mode-fotoshoot is een intense samenwerking tussen de fotograaf, de ontwerper, de styliste, ... Jonge mode ontwerpers leveren ons collecties. Kunstenaars uit de Villa Basta-vijvers zorgen voor een bijzondere set-aankleding.

De deelnemers maken een reeks beelden rond een collectie of een ontwerper. Ze brengen hun visie van ‘de collecties in hun setting’ in beeld. De reeks foto’s moet een geheel vormen, maar elke foto moet ook op zich kunnen bestaan. We willen de jonge fotografen een verhaal laten creëren. We denken aan modeshoots waarin de stijl van de fotograaf nadrukkelijk aanwezig is, zonder afbreuk te doen aan de collectie (in de stijl van fotografen zoals Helmut Newton, William Klein en tijdschriften zoals People, Add!ct, Vogue, ...). CANON zorgt voor professioneel materiaal. We streven naar een mixed-media resultaat, een productieve samenwerking tussen fotografen, beeldende kunstenaars en mode-ontwerpers. De lijn tussen kunst en productontwerp vervaagt.

Wie?
Voor iedereen tussen 18 en 30 jaar. De deelnemers aan de instapcursus ‘Learn to shoot’ zijn verzekerd van een plaatsje in dit project (minimum 25, maximum 50 deelnemers).

Wanneer?
Wo 5 sept 2007, 19.30 u. - 22.00 u.: info-avond in .spaze
Do 6 sept 2007, 19.00 u. - 22.00 u.: debatavond in KC BELGIE
Vr 7 sept 2007, 09.30 u. - 17.00 u.: mode-shoot groep 1 in KC BELGIE
Za 8 sept 2007, 09.30 u. - 17.00 u.: mode-shoot groep 2 in KC BELGIE
Wo 12 september 2007, 19.30 u. - 22.00 u.: voorbereiding vernissage

Waar?
.spaze, Koningin Astridlaan 67, 3500 Hasselt
Kunstencentrum BELGIE, Burgemeester Bollenstraat 54, 3500 Hasselt

Hoe?

Inschrijven kan via het Centrum voor Beeldexpressie:
Michelle Coenen, 03/821 10 26 of vorming@beeldexpressie.be
€ 40 voor CvB-leden
€ 50 voor niet-CvB-leden

CvB-lidmaatschap kost € 15 per jaar en geeft recht op heel wat voordelen, waaronder een abonnement op het tijdschrift Beeld Express, aanzienlijke korting op alle CvB-activiteiten, ...

Combiprijs voor jongeren die zowel de instapcursus 'Learn to Shoot' (meer info, zie pdf file hieronder) als het project volgen: € 60 voor CvB-leden en € 80 voor
niet-CvB-leden

Lesgever

De begeleiding is in handen van een professionele fotografe, Uli Schillebeeckx.


Expo

Na dit weekend volgt een expo in het Modemuseum Hasselt (Gasthuisstraat 11). De vernissage vindt plaats op donderdag 13 september 2007.Onder het kundig oog van een curator wordt een selectie van de beste foto’s uit het project in een tentoonstelling gegoten en gepresenteerd in het Modemuseum Hasselt.

Volledige info (pdf downloads)
Alle info, het volledige dossier, oproepen en deelnemingsformulieren vind je in de documenten hieronder!

- Klik hier om de volledige info omtrent Mode-SHOOT te downloaden (PDF)
- Gezocht: modecollecties, camplagnebeeld en kunstenaars! Klik hier voor de   deelnemingsformulieren (PDF)

http://www.beeldexpressie.be

   


 

GITAAR

Het muzikale pallet van lesgever/gitarist Hans Verrezen bevat een veelheid aan stijlen. Deze professionele gitarist en gewezen docent muziekonderwijs stemt zijn lessen steeds af op de individuele voorkeur van de cursist.

Voor info en afspraken neemt u contact met Hans Verrezen op 011/42.44.74)

 
LESGEVER HANS VERREZEN
DEELNEMERS individuele lessen
INSCHRIJVINGSGELD € 14 per les (45')