i.s.m.Ted Milton (sax, zang)
Steve Eagles (gitaar)
Paul Wigens (drum)

Het fenomeen "No wave" beleeft de laatste jaren een heuse revival. Tot op heden wordt deze muziek echter gelieerd aan het trendy downtown New York in de late jaren 70. Puttend uit de extatische freejazz van Sun Ra en de a-ritmische progrock van Captain Beefheart wisten pioneers als Arto Lindsay, Lydia Lunch en James White de tijdsgeest én de grootstad in hun muziek te vatten.
Toch is één van de belangrijkste fakkeldragers geen Amerikaan. De Britse saxofonist Ted Milton en zijn groep BLURT was in 1979 een van de eerste muzikanten die een plaat uitbrachten op het vermaarde Factory Records (herinnert u zich ook A Certain Ratio en de film "24 hour party people").
Sinds BLURT begin jaar tachtig een volle AB met verstomming deed slaan (als voorprogramma van Tuxedomoon!) hielden ze in die periode een ware triomftocht door onze contreien met meer dan één tussenstop in good ol' Hasselt (o.a. café Zizny, De Munt...). Sinds vorige maand heeft BLURT een eerste officiële verzamelplaat onder de arm: 'The best of BLURT vol.1: The Fish needs a Bike'. Dat belooft dus voor de playlist!
Op de valreep wist mr. Canard zijn tuin in Alken proper te houden en het zootje ongeregeld naar Kunstencentrum BELGIE door te verwijzen voor een exclusief concert ter afsluiting van hun Europese tournee. Waarvoor dank!

Naderhand zorgen DJ CANARD en DJ FART GRAVEFUNKEL voor de nodige walsen!

http://www.tedmilton.com

 
 
 

DATA vr 5 december

AANVANG 21u30


INKOM € 7 (leden BELGIE) / € 9