DE NACHT VAN ZES OP ZEVEN MAART IS ER MOGELIJKHEID TOT OVERNACHTEN

 

.BANDS:

- LoVid (USA)
LoVid is een klank en video project van Tali Hinkis en Kyle Lapidus. Geluid en beeld wordt live gemaakt, vervormd en gesampled gebruikmakende van zelfgemaakte elektronica-apparatuur. Uit de New Yorkse Ignivomous stal waar ook o.a. Cock E.S.P., Wolf Eyes, Evil Moisture en Richard Youngs thuis zijn.

http://www.ignivomous.org/projects/lovid

- ONEIDA (USA)
Oneida is luid, agressief, psychedelisch en intens. Haalt zoals de Kraut-rock legende Can de grenzen van de popmuziek onderuit en creëert een Numbers-achtige power tijdens hun live sets. Yoga kids uit Brooklyn op een overdosis cafeïne.

http://www.enemyhogs.com/

- SILUR (B)
Bloedmooie melodieën die overeind blijven in een digitale storm. Drum, twee bassen en elektronica om u te dienen. Múm, Mouse on Mars, To Rococo Rot... zijn invloeden maar Silur is vooral Silur. Belgisch én uit Limburg

http://koltempleister.studentenweb.org/silur/

- TAPE (S)
De broers Johan en Andreas Bertling en Tomas Hallonsten vormen samen Tape. Gebruiken omgevingsgeluid, akoestische instrumenten, en computer om bij momenten verrassend mooie melodieën doorheen hun elektro-akoestische klanktapijt te sturen. Brachten zopas Milieu uit voor het Zweedse Häpna label (David Grubbs, Oren Ambarchi, Pillow...). Wie echo's van Gastr Del Sol of Christian Fennesz hoort heeft geen ongelijk, er kan dus toch creatief worden mee omgegaan.... Folktronica iemand?

http://www.hapna.com/


- A ROCKET IN DUB (D)
Het alterego van de Duitse producer Stefan Schwander. Dit is dansmuziek die al zijn subgenres sterk overstijgt. Warme, melodische Detroit techno met prachtige dubklanken die laag voor laag worden opgebouwd.

http://www.italic.de

- NOXAGT (NOR)
Kjetil D. Brandsdall zorgde voor een aantal memorabele streepjes noise op Corpus Hermeticum en Ecstatic Peace alvorens al zijn duivels te ontbinden met het power trio Noxagt. Bas, viool en drum meer heeft dit Noorse gezelschap niet nodig om ons te overtuigen dat Metal zonder wrange nasmaak wel degelijk bestaat. In 2003 werd Turning it down since 2001 ingeblikt met Billy Anderson (Melvins, Buzzov’en, Fantomas, Sleep, Mr. Bungle... ) achter de knoppen en uitgebracht op het Loads label (Lightning Bolt, Sightings...). Kraak lust wel pap van deze Nor-Wave voortrekkers en ziedaar...

http://www.noxagt.com

- PELT (USA)
'Instrumental pseudo-ethnic drone-folk psych raga...' zo wordt de nieuwe Pelt release Pearls from The River (VHF) omschreven en dat kunnen wij niet beter. De heren uit Richmond, Virginia zijn geïnspireerd door muziek uit diverse culturen, voegen de nodige scheut Americana toe en laten zich verder door niemand voorschrijven hoe ze dat moeten samenbrengen. Voor wie labelgenoten Vibracathedral Orchestra en Sunroof weet te smaken... of juist niet.

http://www.vhfrecords.com

- JORIS VERMEIREN & SEN JAN (B)
Belgisch, elektronisch, minimaal en in de beste Chain Reaction stijl. Verrastten Dwayne Sodahberk en Kid 606 tijdens een kraak-event in oktober 2003 en gaven de juiste elektronische toon aan het Borderlines event. Een plaatsje op het (K-RAA-K)3 Festival is aangewezen.
http://www.discodesafinado.com

- CHARALAMBIDES (USA)
Charalambides is Tom en Christina Carter, soms vergezeld door pedal-steel gitariste Heather Leigh. Kneden sinds 1991 uitzonderlijk fragiele free folk/psych songs uit de akoestische en elektrische gitaren voor labels als Siltbreeze, Eclipse en hun eigen Wholly Other label en werden vorig jaar terecht binnengehaald door het Kranky label dat Unknown Spin terug uitbracht. Charalambides eindelijk in your face en in your ears waar ze meer dan thuishoren.

http://www.wholly-other.com

Charalambides kan je beluisteren via:
http://www.kwadratuur.be/audio.php?id=15


- TIM HECKER (CAN)

Een van de meest getalenteerde laptoppers van het moment. Begrijpt de kunst om catchy experimentele ambient te maken. Werkt met minimale beats als Jetone maar opent het blikje avontuurlijke klanken als Tim Hecker zelve. Tussen Endless Summer van Fennesz en Diskont 94 van über glitcher OVAL probeert de pers nog. Tim Hecker is echter Tim Hecker... Krijgt van ons de prijs beste elektronica van het jaar. http://www.mille-plateaux.net

- MICHAEL YONKERS (USA)
Michael Yonkers, legendarisch muzikant uit Minneapolis. Krijgt via labels als De Stijl en jawel Sub Pop (check Microminiature Love) eindelijk de erkenning die zijn vooruitstrevende euh... fucked up garage psych al sinds 1967 verdient. Wordt geregeld gesignaleerd in het gezelschap van Wolf Eyes en Six Organs of Admittance en zal ondanks ernstige gezondheidsproblemen het Kraak Fest vereren met een uniek soloconcert. De Stooges, onder water spelende op een Indische sarod met Jello Biafra op Iggy's plaats en drie versnellingen lager... zoiets....
http://www.michaelyonkers.com

- WOLF EYES (USA)
Ann Arbor, Michigan is de thuishaven van Wolf Eyes. Met stevige roots in de cassette en cd-r underground bestookt Wolf Eyes de Amerikaanse podia met uitzinnige live-sets. Metal, punk en noise worden gebundeld tot een indrukwekkend geheel. Behoort tot de nieuwe lichting post-noise-metal combo's als Lightning Bolt, Sightings, Sun O ))), Black Dice... Zware tonen, diepe uitgerekte en gelaagde elektronische glitches, ultra ruwe bandmanipulaties en fucked up gitaren, oorverdovend, pijnlijk, een ware sonische nachtmerrie. Nieuwe release voor het Sub Pop label is in de maak.

http://www.hansonrecords.com

- CHARLES HAYWARD (UK)

Charles Hayward, drummer en zanger met een status om u tegen te zeggen. Zette met This Heat bijna vijftien jaar voor datum de toon voor alles wat enigszins postrock wordt gelabeld. Wie zich afvraagt waar Gastr Del Sol de mosterd haalde legt best This Heat en Deceit op. Hayward vleit zich echter even goed naast grootheden als Bill Laswell en Fred Frith om als Massacre een streepje Power-impro zonder weerga neer te zetten of wat dacht u van een onderonsje met Keiji Haino en dan vergeten we nog een trits solo releases met doorleefde, oerdegelijke songs. Charles Hayward van (K-RAA-K)3 voor U.

http://www.furious.com/perfect/charleshayward.html

- EVIL MOISTURE (UK)
Enfant terrible Evil Moisture bewerkt zijn speelgoed tot onwerkelijke noise-machines en brengt excellente cut-up-junk-electronics!


.BEELD:
| BRUCE NAUMAN [usa] & CHARLEMAGNE PALESTINE [usa]
| PAPER RAD & PAPER RODEO [usa]
| DORIS LASCH & URSULA PONN [ger]
| 30 Short movies selected by COURTISANE[b] & IMPAKT [nl]


.EXPO:
| CHRISTINA COENE [b]
| NATALIE HONRAET [b]
| ANDY BOLUS [uk]
| HONDENKOEKJESFABRIEK [nl]

http://www.kraak.net/festival2004

 
 
 

DATUM: za 6 maart

AANVANG: deuren 13u00, aanvang 14u00


INKOM: EUR 13 (leden BELGIE) / EUR 15