MIGALA

Jordi Sancho: Keyboards
Diego Yturriaga: Keyboards, accordeon
Coque Yturriaga: Gitaar
Rodrigo Hernández: percussie, effecten, keyboards
Rubén Moreno: Drum
Abel Hernández: Stem, akoestische gitaar
Kieran Stephen: Bas
Nacho R. Piedra: Film, projectie
Nacho Vegas: Gitaar


Migala sloot in 2002 met de release van 'Restos de un Incendio' een belangrijke periode af. 'Restos...' was dan ook een soort van Migala revisited. Bestaand songmateriaal, gemaakt in de periode tussen 1997 en 2001, werd ontdaan van alles wat overbodig was en opnieuw ingeblikt. De cirkel was even rond voor Migala. Een nieuwe creatieve impuls volgde toen Manta Ray-gitarist Nacho Vegas zich permanent voegde bij de band; bassist Kieren Stephen bezorgde op zijn beurt de nodig vrijheid aan de broertjes Hernández en Yturriaga en in regisseur Nacho R. Piedra vond Migala de ideale partner om de herbronning door te zetten.

Voor de in april 2004 verschenen cd/dvd 'La Increíbele Aventura' (Acuarela/Bang!) gaat Migala resoluut voor het samengaan van beeld en muziek. Geen imaginaire soundtracks die worden gevoed door verhalende zangpartijen maar echte, grotendeels instrumentale soundtracks voor echte streepjes film. Piedra's inventieve beeldverhalen omarmen de krachtige Migala-songs die op hun beurt de beelden lijken verder te stuwen. De donkere, weemoedige songs van voorheen ruimen nu plaats voor een bredere muzikale schakering die ons van donderende math rock over subtiele pop-folk naar epische soundscapes brengt. "'La Increíbele Aventura' is gemaakt om live te brengen", aldus Migala. Deze Spaanse evenknie van Smog, Songs Ohia, Calexico... en tijdelijke begeleidingsband van Will Oldham tijdens een Spaanse tournee in 2002, wist al te overtuigen op het BELGIE-podium in juni 2001. Gesterkt door de positieve reacties op de release van 'La Increíbele Aventura' en met een hernieuwde dynamiek én line-up belooft Migala opnieuw zijn muzikale tanden te laten zien !

http://www.migala.net

 

KRAKOW

Piet De Pessemier (Limousine, Ex-Monza): gitaar, zang
Wim Smets (Willo the Wisp): gitaar, samples
Bart Ivens (Caledonia): drum
Gert Cools (Caledonia): bas, toetsen, zang
Niné Cipolletti: zang, toetsen


Krakow is de band rond Piet De Pessemier die onder meer als gitarist bij Monza stond ingeschreven. Wonend op een appartement werd hij belemmerd luid te spelen en bijna fluisterend werden de eerste KRAKOW-songs geboren.  Krakow staat dus voor rust, traagheid en stilte en komt zo al snel terecht in het vakje van de slowcore al is het niet altijd zo want zo nu en dan wordt de stilte verbroken door een wall of sound die hypnotiserend doorgaat en de luisteraar kan laten wegdromen. 
Pers en publiek gebruiken graag vergelijkende namen en ook zo gebeurt het wel vaker dat de groep wordt geassocieerd met Low en Bonnie Prince Billy al zal dat laatste wel te maken hebben met de cover die ze spelen van Will Oldham…"I see a Darkness".
Krakow speelde in het verleden o.a. samen met groepen als At The Close of Every Day en Aerogramme, die ze inmiddels tot hun fanbase mogen rekenen.

http://www.krakow.be

 

 
 
 

DATUM: za 9 oktober

AANVANG 20u00


INKOM EUR 7 (leden BELGIE) / EUR 9