Julee Cruise: Stem
Marcus Schmickler: Gitaar, laptop, elektronica
Hayden Chisholm: Gitaar, keyboards
Hannes Vesper: Bas, keyboards
Daniel Schröteler: Drum


'Pluramon' is het geesteskind van Marcus Schmickler, de Duitse muzikale duivel-doet-al die samen met 'Mouse on Mars' een van de belangrijkste uithangborden is van de Keulse elektronicascene rond het (A-musik)-label. Zijn soloprojecten (Sator Rotas, Wabi Sabi), andere groepen (Kontakta, POL) en samenwerkingen (Keith Rowe, Mimeo, Thomas Lehn... ) brengen ons een kleurrijk palet van avontuurlijke elektronica, techno, hedendaagse compositie en improvisatie. Maar met Pluramon weet hij zijn elektronisch vernuft perfect te koppelen aan een gezonde dosis rockdynamiek. Het leverde tot nog toe de heerlijke schijfjes 'Pick Up Canyon' (Mille Plateaux, 1996) en 'Render Bandits' (Mille Plateaux, 1998) op, gevolgd door de remix-cd 'Bit Sand Riders' (Mille Plateaux, 2000) waarop o.a. Matmos, Mogwai, Lee Renaldo en Merzbow de Pluramon-tracks door de mix halen.


Aanleiding voor deze Pluramon-toernee is de schitterende 'Dreams Top Rock'-release voor het Duitse Karaoke Kalk-label. Marcus Schmickler zet hier, ogenschijnlijk moeiteloos, met de beste elementen uit het 'shoegaze'-departement (denk My Bloody Valentine, Slowdive) en de hemelse stem van Twin Peaks-diva Julee Cruise een streepje droompop neer om u tegen te zeggen. Keith Rowe, Felix Kubin en Kevin Drumm leverden opgemerkte bijdragen, maar het is vooral de intense samenwerking met Julee Cruise die van 'Dreams Top Rock' een bijzondere plaat maken. Julee Cruise maakte furore als stem van het succesvolle Twin Peaks-universum dat David Lynch begin jaren negentig creëerde, toerde met de B-52's als vervangster van Cindy Wilson, werkte met Moby en djSilver en schittert naast o.a. U2 en R.E.M. op de soundtrack van Wim Wenders 'Until the End of the World'. Dichter bij huis noteren we nog dat Julee Cruise de lyrics schreef van 'Pleasant Times' een nummer uit An Pierlé's 'Mud Stories'-album uit 1999 en dat Pluramon in 1998 - toen nog als duo zonder Julee Cruise - verantwoordelijk was voor een van de beste BELGIE-concerten ooit. Na 6 jaar is Pluramon dus opnieuw te gast in kunstencentrum BELGIE en ditmaal als voltallige groep mét Julee Cruise... meer moet dat absoluut niet zijn of toch...
Als uitsmijter scharen de mensen van Aim-records/distribution en van (K-RAA-K)3 zich achter de draaitafels en beslechten het pleit met fijne selecties uit hun respectievelijke assortiment nieuwigheden waarvan ze, naar eigen zeggen, overtuigd zijn dat ze ook in uw platenbak zouden moeten zitten.

http://www.karaokekalk.de
http://www.piethopraxis.org
http://www.davidlynch.de/jcruise.html

 
 
 

DATUM: za 6 november

AANVANG 20u00


INKOM € 7 (leden BELGIE) / € 9